Rooted In Dranouter - Vincent Coomans

Rooted in Dranouter - Vincent Coomans

Begin januari '23 sleutelde Vincent Coomans, onze resident in 2023, samen met zijn kompanen aan zijn liveshow in de concertzaal van Muziekcentrum Dranouter en haar nieuwe artist in residence-verblijf 'De Backstage'. Daarnaast hadden wij ook de eer en het genoegen om de release show 'The Great Rebuild' op ons podium te laten plaatsvinden. Een release show mét live band.

The Great Rebuild - Over verlangen, afstand en rouw

De terugkerende thematiek van verlangen, afstand en rouw binnen de muziek van Vincent Coomans doet vaak denken aan artiesten als Sufjan Stevens, Damien Jurado, Bill-Ryder Jones en Elliott Smith. Nadat één van de nummers uit de EP 'Can't you see that I slowly distance myself from you' (2020) werd opgepikt in het iconische radioprogramma Duyster op Studio Brussel, kreeg de eerste single 'Desire' van de debuut plaat alvast lovende wooden van zowel de nationale als internationale muziekpers.

Lovende woorden als stevige fundering waarop Vincent verder bouwt samen met zijn live band: Frie Mechele (momoyo), Jonas Bruyneel (momoyo), Renaud Debruyne (momoyo) en Klaas Tomme. En hoe! Warme klanken en melodische uithalen. Een meeslepend, persoonlijk verhaal waarbij de singer-songwriter binnen én buiten de lijntjes kleurt. Een kleurenpalet dat Vincent slim inzet en emotioneel versterkt door zich te laten omringen met 4 multi-instrumentalisten.

Artistiek verantwoordelijke Muziekcentrum Dranouter, Steven Reynaert, over Vincent Coomans: "Vincent is zo een van die artiesten waarvan je al van de eerste noten meteen weet “this is the real deal”. Songs die aan de ribben blijven kleven door hun emotionele lading en zijn unieke fragiele en tegelijkertijd krachtige stem. De kleine pareltjes die zijn liedjes zijn worden sinds kort door een full band gedragen. Die is echt een verrijking van zijn sound. Laverend tussen intiem en bombast, gedreven soms door enkel de stem, maar evenveel door een vol en warm geluid. Topper in wording die de hele wereld moet leren kennen, me dunkt."