PODCAST - De 20

De 20, een podcast én Spotify lijst door en voor mensen met een kloppend hart voor muziek. Tweewekelijks nodigen we een bekende gast uit om te praten over de 20 songs die de gast gevormd, geïnspireerd en geraakt hebben. Een melancholische trip doorheen de breedste waaier aan emoties maar met vooral exclusieve anekdotes en verrassende wist-je-datjes.

WIM WILLAERT (BE): Dolfijne accordeonist & medebezielers van 'De Dolfijntjes', levenskunstenaar en misschien ken je hem ook als acteur. Wim Willaert is van alle markten thuis en maakte een voor hem nostalgische lijst. Duik mee in de teledijnmachine van Wim via deze link.

PASCALE RUBENS (BE): De accordeoniste en frontvrouw van Naragonia maakte een playlist met haar favoriete powerladies Van de zussen van Ibeyi tot de prachtige stem van Camille met daartussenin nog Björk's Hyperballad. Een wondermooie, verrassende playlist met een al even mooi interview. Ontdek het hier.

JOHANNES GENARD (BE): Bekend als frontman bij School Is Cool en als oorwurmschenker tijdens zijn passage bij 'Liefde Voor Muziek', vertelt Johannes in deze aflevering over 'Wyrd Instruments'. Bizarre instrumenten, viking-vibes en verrassende onthullingen ontdekt je hier.

ORIANA IKOMO (BE): Neosoul-queen Oriana Ikomo, finalist bij De Nieuwe Lichting 2023, is één van de sterke vrouwen in ons Modderland-project. In deze aflevering vertelt ze over haar levenslustige levensliederen en welke songs haar inspireerden in het tot stand komen van haar debuut-album 'THE LOVE I HAD'.

LAURA CORTESE (US): Deze Amerikaanse powerwoman is een vioolvirtuoos en reist de wereld rond met haar band 'Laura Cortese & The Dance Cards'. Laura maakte een playlist met haar favoriete nummers. Storytelling in de puurste vorm. Hier te beluisteren.

VINCENT COOMANS (BE): Onze artist-in-residence, tevens Kortrijkse singer-songwriter, bracht onlangs zijn nieuwe plaat 'The Great Rebuild' uit. Vincent maakte een playlist met 20 melancholische nummers - in chronologische volgorde hier te beluisteren ter versterking van de melancholische mood.

PAUL JAMES (UK): Doedelzak- en saxofoonspeler bij de legendarische folkband Blowzabella. Paul maakte een alternatieve folk playlist met een paar opvallende keuzes én bekent hij dat hij nooit een fan was van de folk scene. Ontdek hier waarom.