Podcast - De 20

De 20, een podcast én Spotify lijst door en voor mensen met een kloppend hart voor muziek. Tweewekelijks nodigen we een bekende gast uit om te praten over de 20 songs die de gast gevormd, geïnspireerd en geraakt hebben. Een melancholische trip doorheen de breedste waaier aan emoties maar met vooral exclusieve anekdotes en verrassende wist-je-datjes.

AMEL SERRA GARCÍA (CUB): De Cubaanse Amel Serra García, ongetwijfeld bekend als één van de Ideale Mannen naast Bart Peeters én zo veel meer (Gabriel Rios, Cargo Mas, dEUS, Zita Swoon...) brengt de wereld aan het dansen. Ontdek '¡Muévete!', een beweegbare lijst, en het inspirerende interview vol 'AHA!'-momenten hier.

WIM WILLAERT (BE): Dolfijne accordeonist & medebezielers van 'De Dolfijntjes', levenskunstenaar en misschien ken je hem ook als acteur. Wim Willaert is van alle markten thuis en maakte een voor hem nostalgische lijst. Duik mee in de teledijnmachine van Wim via deze link.

BLUAI (BE): Dé Belgische girlband BLUAI bracht op 1 maart '24 hun debuutplaat 'Save It For Later' uit. Authenticiteit op een fluwelen bedje van vocale harmonieën en akoestische geluiden. Waar haalden Cath Smet, bassiste Caitlin Talbut en drumster Mo Govaerts de mosterd? Mo neemt in deze aflevering van 'De 20' het woord.

PASCALE RUBENS (BE): De accordeoniste en frontvrouw van Naragonia maakte een playlist met haar favoriete powerladies Van de zussen van Ibeyi tot de prachtige stem van Camille met daartussenin nog Björk's Hyperballad. Een wondermooie, verrassende playlist met een al even mooi interview. Ontdek het hier.

BRIHANG (BE): Naar welke songs luistert Boudy Verleye terwijl de wereld zijn nieuwste meesterwerk 'Droomvoeding' grijs draait? 'k Wou da'k het kon zeggen maar alles loopt anders. Luister naar deze aflevering van 'De 20'. In een zee van tijd, ergens tussenin of later. Want later... is nu.

NOÉMIE WOLFS (BE): Op zaterdag 25 november stelde Noémie Wolfs haar gloednieuw soloalbum 'Wild At Heart' voor op ons podium. Maar welke songs en welke artiesten inspireerden deze powerful powerlady in het tot stand komen van dit meesterwerk? Ontdek alles en meer in deze aflevering.

MARIEKE VAN RANSBEECK (BE): Marvara, de energieke Aalsterse doedelzakspeelster Marieke Van Ransbeeck, staat te popelen om in 2024 de creatieve kronkels te verklanken naar nieuwe muziek. Haar missie? Folk naar zo veel mogelijk mensen brengen, en dat op een hippe en feestelijke manier. Maak hier kennis met Marieke.

BROES (BE): In 2023 kroonde Broes zich tot Beste Live Band van Vlaanderen met een Flanders Folk Award. Hoe blikken Florian, Anouk, Elke, Zjef en Gielis - de 5 vrolijke virtuozen achter Broes - terug op het afgelopen jaar? Voel de onvoorwaardelijke passie voor (exotische folk!) muziek in deze aflevering.

MOHSEN AMINI (SCO): Aanstekelijke folkmuziek op de concertina, gitaar en fiddle verpakt tot een boeiende klanktrip. Dat is het meermaals bekroonde, Schotse trio Talisk! Mohsen, de Jimi Hendrix onder de concertinaspelers, vertelt hier vol overgave over zijn favo 20 new trad getinte songs.

MARLEEN SIX (BE): Marleen Six, ook wel bekend als onze allerliefste 'barmoeder'. De powervrouw die van Eetcafé 't Folk een warme thuis maakt (en de lekkerste huisgemaakte Picon serveert). Voor deze aflevering klapt Marlène uit de biecht en deelt ze verborgen festivalherinneringen.

LENNAERT MAES (BE): Valentijn! De Leuvense alleskunner Lennaert Maes - frontman van de band Lenny & de Wespen - vertelt in deze aflevering maar al te graag over de intermenselijke relaties, over de wegen der liefde. Vol overgave duikt Lenny in dit bijna cliché thema om na te gaan wat daar nog te ontdekken valt.

JOHANNES GENARD (BE): Bekend als frontman bij School Is Cool en als oorwurmschenker tijdens zijn passage bij 'Liefde Voor Muziek', vertelt Johannes in deze aflevering over 'Wyrd Instruments'. Bizarre instrumenten, viking-vibes en verrassende onthullingen ontdekt je hier.

MARIE PAULETTE (FR): Neotrad met een magische twist, dat is Marie Paulette. Een duo bestaande uit Coline Ledoux en Vincent Evrard, uit Licques (FR). Accordeon en elektrische gitaar, versmolten met een vleugje vocals tot zelfs krachtige keelzang. Ontdek de favoriete songs van Modderland-vrouw Coline Ledoux hier.

ORIANA IKOMO (BE): Neosoul-queen Oriana Ikomo, finalist bij De Nieuwe Lichting 2023, is één van de sterke vrouwen in ons Modderland-project. In deze aflevering vertelt ze over haar levenslustige levensliederen en welke songs haar inspireerden in het tot stand komen van haar debuut-album 'THE LOVE I HAD'.

LAURA CORTESE (US): Deze Amerikaanse powerwoman is een vioolvirtuoos en reist de wereld rond met haar band 'Laura Cortese & The Dance Cards'. Laura maakte een playlist met haar favoriete nummers. Storytelling in de puurste vorm. Hier te beluisteren.

JENN BUTTERWORTH (UK): De leading lady van de Britse trad folkscene beter leren kennen? Het kan! Luister naar deze podcastaflevering en ontdek welke 'boost of happiness'-songs Jenn Butterworth hopeloos op repeat plaatst!

KIMBERLY CLAEYS (BE): In deze aflevering van 'De 20' verwarmt Little Kim, het alter ego van Kimberly Claeys (Kadril, Guido Belcanto), ons met sfeer en gezelligheid. Ze dompelt ons onder in haar grote liefde voor familie, het kompas dat ons leidt.

ALEXANDRA ALDEN (MT): De Maltese singer-songwriter Alexandra Alden voelt steeds de drang om te verhuizen. Welke 20 songs verhuizen steeds met haar mee? Ontdek haar verhaal en de 20 songs die haar steevast helpen bij het verlaten van het vertrouwde en het omarmen van het onbekende.

HANNE TORFS (BE): Ze zorgt voor de vrouwelijke kracht bij School Is Cool, de human touch in de wondere wereld van Holy Hannah, de dromerige dimensies bij synthpop trio Fortress en zo veel meer. Ontdek hier welke muzikale vrouwen deze magical moonchild inspireren.

SARAH JANE SCOUTEN (CAN): Ze entertaint, ze inspireert, ze ademt de roots van haar voorouders. De Canadese country/folk zangeres vertelt met lyrics kleine verhalen gebaseerd op persoonlijke ervaringen én geschiedenis. Onze Modderland-lady vertelt in deze aflevering over 'Songs with a story'.

VINCENT COOMANS (BE): Onze artist-in-residence, tevens Kortrijkse singer-songwriter, bracht onlangs zijn nieuwe plaat 'The Great Rebuild' uit. Vincent maakte een playlist met 20 melancholische nummers - in chronologische volgorde hier te beluisteren ter versterking van de melancholische mood.

ISAAC ROUX (BE): Hij won De Nieuwe Lichting 2023, speelde als voorprogramma van Bear's Den en veroverde helende harten met zijn single 'White Rose'. Benieuwd welke - voor de gelegenheid 82 (!) - songs deze veelbelovende jonge songwriter inspireerden en waarom? Ontdek het hier!

PAUL JAMES (UK): Doedelzak- en saxofoonspeler bij de legendarische folkband Blowzabella. Paul maakte een alternatieve folk playlist met een paar opvallende keuzes én bekent hij dat hij nooit een fan was van de folk scene. Ontdek hier waarom.