za 01/04
Concert
20u30

Vanvond stellen we u dé toekomst van inlandse indie folk/singer-songwriters scene aan u voor en dat in een fraaie dubbelconcert! Isaac Roux, kersverse winnaar van De Nieuwe Lichting 2023, is het muzikale project van Louis De Roo waarin hij dromerige indie folk vermengt met subtiele elektronica en gesneden koek voor fans van Ásgeir, Ben Howard, Perfume Genius en Bon Iver. Caspar Auwerkerken is één van de meest spraakmakende talenten van België. Zijn wondermooie stem – soms neigend naar Thom Yorke, Tamino en The Bony King of Nowhere - wordt overgoten met dromerige arrangementen en minimalistische soundscapes. Voor fans van Radiohead, Sigur Rós, Tamino en The Bony King of Nowhere.

za 08/04
Concert
20u30

Dansen!Dansen! Dansen! Een hele avond dansen met Variomatic. Wat ooit begon als gelegenheidsgroep op het jaarlijkse "Soirée Bourée" is ondertussen gerijpt tot een echte pop- folk- rock band. Variomatic staat voor swingend spelen met veel goesting en daarin zijn eigen werk doorspekt met bekende hits of tv tunes nooit veraf. Het publiek kan dansen, meezingen of gewoon geamuseerd luisteren. In de namiddag zijn er twee workshops! 

vr 14/04
Concert
20u30

Intense pop die drijft op nachtelijke beats, vintage synths, bezwerende strijkers en een stem die je bij de keel grijpt. momoyo is de band rond auteur/muzikant Jonas Bruyneel met Frie Mechele, Esther Coorevits (Jan Verstraeten, Noémie Wolfs), Renaud Debruyne en Sven Sabbe (Galine). momoyo verraste in 2020 met een ep die airplay kreeg op Radio 1 en Studio Brussel en meer dan 500.000 keer gestreamd werd. In september 2022 kwam het debuutalbum Gaps in time uit bij Starman Records. Daarop volgde een tour door België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

za 15/04
Concert
20u30

Bell is alles behalve de doorsnee Amerikaanse singer-songwriter. Nathan Bell (57) kan zich meten met de grote singer-songwriters uit het zuiden van de VS. Zijn teksten en zijn stem doen denken aan collega’s als Guy Clark en John Prine. Americana van het hoogste kaliber, melancholieke zang begeleid door gitaar en mandoline. Bell brengt zijn songs op magistrale wijze met een rauwe stem vol emotie, waardoor de boodschap hard en duidelijk overkomt bij het publiek. Dikke aanrader! 

zo 16/04
Concert
20u00

Muziekcentrum Dranouter geeft graag een podium aan muzikaal talent uit West-Vlaanderen. Zeker als ze zo swingen als dit project. Unpop is een grote band (7 leden!) die ontstond in het Conservatorium van Kortrijk. Ze tasten de grenzen af tussen funk, jazz en groove met hier en daar een vleugje (un)pop.Voorprogramma Voices for President is een 9-koppig koor, ontstaan in het Conservatorium Brugge. Met veel liefde voor meerstemmige a capella arrangementen en een warm hart voor pop, folk, jazz en alles daartussen. Het is op zondag dus starten we een halfuur vroeger. Deuren open om 19u30, concert om 20u! Gratis! 

vr 21/04
Concert
20u30

Onze resident van dit seizoen krijgt enkel maar lovende kritieken over zijn debuut plaat The Great Rebuild, zowel uit binnen - als buitenlanden:(Beehype; Luminoush Dash). Zijn singles zijn opgepikt door Ayco en Eppo in de legendarische radio show Duyster en Vincent gaf al een dijk van een concert met full band op ons podium eind januari. Zijn plaat is nog maar uit, maar nu is hij al bezig met nieuwe nummers en komt die in residentie uitwerken en natuurlijk aan het publiek voorstellen bij ons. Vincent Coomans zijn muziek in zijn puurste vorm en dat helemaal gratis! 

za 22/04
Concert
20u30

De Italiaanse blues/roots zanger/mondharmonicaspeler Fabrizio Poggi werkte samen met de allergrootste rootsmuzikanten zoals Garth Hudson van The Band, The Blind Boys Of Alabama, Guy Davis, The Original Blues Brothers Band, Rob Paparozzi van Blood, Sweat & Tears, Steve Cropper (Booker T. & The M.G.’s, Otis Redding, Robert Plant… Hij bracht in totaal meer dan 20 albums uit, schreef boeken over blues en folk, werd genomineerd voor de Grammy Awards 2018, Blues Music Award in 2014, Blues Blast Music Award in 2018 en won de Jimi Award als “Beste International Album” en een Hohner Lifetime Award. Dus met andere woorden the real deal en een niet te missen concert voor elke rootsliefhebber! 

vr 28/04
Concert
20u30

Deze straffe Americana-band uit Kentucky/Indiana laat ons nog een keer kennis maken met de vergane glorie van de Midwest en de alledaagse problemen van de gewone man aldaar. Onbetaalde rekeningen, verbroken liefdes en verloren levens, dat werk. Dit alles verpakt in vrolijke, catchy melodieën. Yihaaa!!! Opgegroeid in Lousivuille maken deze mannen met geruite bloezen en stevige baarden nummers over het leven in de Midwest van de Verenigde Staten. Allerlei kleurrijke figuren worden bezongen. Verhalen die bedacht zijn terwijl Nick en zijn maten in een versleten Ford door allerlei steden van de Midwest reden. Plekken wiens beste dagen allang achter hun lagen. Wie ook van heerlijke uptempo honky tonk-muziek houdt en graag luistert naar bijvoorbeeld John Fogerty, The Band, Little Feat en de Turnpike Troubadours zit deze avond zeker goed! 

za 29/04
Concert
20u30

De Londense Jo Carley en haar achterban spelen in een unieke hybride stijl uit de vroege twintigste eeuw, vol donker mysterie met een twist. Voodoosound wordt aangevuld met vaudeville, blues, skiffle, early ska, old-timey country en folk.  Zo beschrijft hun biografie het, en we kunnen dit enkel beamen. Het bijzondere uitzicht van zangeres Jo Carley zorgt voor dat extra accentje.  Ze wisselt vlot van wasbord, over viool naar mandoline en de toeschouwers konden maar niet kiezen welk van de drie ze verkozen. Haar donker opgemaakte ogen spelen een spel met het wit rond haar pupillen en geven het geheel een griezelig-guitige toets. Sarcasme is haar  niet vreemd. Het lijkt of ze je de hel voorspelt op zulke manier dat je erom moet lachen.  

vr 05/05
Concert
20u30

De uit Malta afkomstige Alexandra Alden resideert afwisselend in haar geboorteland en in Rotterdam. Op achttienjarige leeftijd had ze al twee nummer één singles in Malta op haar naam staan. Dat ze daar gevraagd werd als jurylid van tv-programma X Factor is dan ook niet verrassend. In 2018 verscheen haar debuutalbum ‘Wild Honey’ (2018), waarop ze universele onderwerpen als liefde, verlies en de natuur ter sprake brengt. Haar liedjes worden gekenmerkt door een zweem van mediterrane mystiek en poëzie, maar zijn tegelijkertijd wereldwijs of zelfs rauw. Begin 2020 was ze de tweede Maltese artiest ooit die haar land representeerde op het Europese showcase festival ESNS. Haar muziek heeft de typerende folkfeel van Nick Drake en Joni Mitchell, maar in een mediterraans indiejasje gegoten.

vr 12/05
Concert
20u30

Go! Go! Durango! is het project van de Antwerpse singer-songwriter Thomas Meeuwis en maakt een eclectische mix van songwriterliedjes, psychedelische rock en aanstekelijke pop. Hij treedt al sinds 2012 op onder deze naam. Soms solo, op andere momenten wordt hij vergezeld door collega muzikanten. Dit jaar vond Meeuwis eindelijk de tijd rijp om zijn nummers op te nemen in de studio. Hij trok de Big Dog Recordings studio in met producer Tim van Doorn met als resultaat een dijk van een debuutplaat. 

za 13/05
Concert
20u30

Wallonië staat bekend om zijn landschappen, zijn gastronomie, zijn culturele plaatsen, zijn architectuur... maar - geheel onterecht - te weinig voor zijn muziek. Franstalig België beschikt echter wel degelijk over een rijk muzikaal erfgoed. Dit is terug te vinden in manuen, in bibliotheken, op zolders, op oude platen, op cassettes en banden. Raquel Gigot (accordeon) en en Aurélie Dorzée (viool, viola d’amore) brengen met Solia deze muzikale schatten weer tot leven en plaatsen ze in het spotlicht. Met hun instrumenten zetten ze dit stuk levendige geschiedenis in een nieuw perspectief, door te herschikken, te actualiseren, er inspiratie uit te halen en aan toe te voegen om te komen tot nieuwe composities. Dit alles met een groot métier en met respect voor de traditie.

vr 19/05
Allerlei
11u30

In Modderland verbinden 10 muzikantes de “oorlogslittekens” in het Heuvellandse landschap met een muzikale rode draad. Laat je tijdens de thematische fietsroutes bij de WO I-sites ontwapenen door treffende songs van inspirerende, internationale artiestes. Tijdens het Hemelvaartsweekend krijg je de kans om de artiestes die de songs hebben geschreven live aan het werk te zien op een echt fietsfestival. Dit project kwam tot stand binnen het themajaar Eerste Wereldoorlog: LANDSCAPES! Feel Flanders Fields, ontwikkeld door Westtoer en Toerisme Vlaanderen en in nauwe samenwerking met en ondersteuning van de gemeente Heuvelland. 

vr 19/05
Concert
20u30

Tijdnes het Modderland weekend zetten we vrouwelijke artiesten centraal in het project zelf, maar ook op ons podium.  Het iconische album Wrecking Ball van de bekende countryster Emmylou Harris nestelde zich diep in de platencollectie van zowel singer-songwriter Neeka (Ilse Goovaerts) als gitarist Gianni Marzo (Isbells, Marble Sounds, Ansatz Der Maschine, Jan Swerts, Winterland ‘76); het hoogstaand en gelaagd songschrijverschap ervan vormde het muzikale DNA van beide artiesten aanzienlijk.Beiden ontging het niet dat het album net 25 jaar geleden vele harten beroerde. Meer hadden ze niet nodig om de muzikale handen in elkaar te slaan en het album terug tot leven te brengen. De combinatie van Neeka’s feeërieke stem en muzikale verfijndheid met Marzo’s ruimtelijke, impressionistische gitaarspinsels, zorgen voor een tribute made in heaven, die er gewoon moest komen.

za 20/05
Allerlei
11u30

In Modderland verbinden 10 muzikantes de “oorlogslittekens” in het Heuvellandse landschap met een muzikale rode draad. Laat je tijdens de thematische fietsroutes bij de WO I-sites ontwapenen door treffende songs van inspirerende, internationale artiestes. Tijdens het Hemelvaartsweekend krijg je de kans om de artiestes die de songs hebben geschreven live aan het werk te zien op een echt fietsfestival. Dit project kwam tot stand binnen het themajaar Eerste Wereldoorlog: LANDSCAPES! Feel Flanders Fields, ontwikkeld door Westtoer en Toerisme Vlaanderen en in nauwe samenwerking met en ondersteuning van de gemeente Heuvelland. 

zo 21/05
Allerlei
11u30

In Modderland verbinden 10 muzikantes de “oorlogslittekens” in het Heuvellandse landschap met een muzikale rode draad. Laat je tijdens de thematische fietsroutes bij de WO I-sites ontwapenen door treffende songs van inspirerende, internationale artiestes. Tijdens het Hemelvaartsweekend krijg je de kans om de artiestes die de songs hebben geschreven live aan het werk te zien op een echt fietsfestival. Dit project kwam tot stand binnen het themajaar Eerste Wereldoorlog: LANDSCAPES! Feel Flanders Fields, ontwikkeld door Westtoer en Toerisme Vlaanderen en in nauwe samenwerking met en ondersteuning van de gemeente Heuvelland. 

vr 26/05
Concert
20u30

Een avond met EmBRUN? Da’s een volle tent, een enthousiast publiek. Dansend op de tonen van een moderne folkband op volle kracht. Het ene moment stomend en swingend, het andere heerlijk intiem. Een goed geoliede vijfcilinder: ritmisch strak, melodisch verrassend. En met genoeg kilometers op de teller om hun energie op elk publiek over te brengen.

vr 09/06
Concert
20u30

Oltid Olsan is de creatieve uitlaatklep van producer/gitarist Ward Snauwaert en singer-songwriter An-Sofie Noppe. Een blend van 2 West-Vlaamse dialecten, Brugs en Watous, gerijpt in de velden van Nevele. An-Sofie staat al enkele jaren als frontvrouw op de planken met haar solowerk. Nu keerde de Nederlandstalige singer-songwriter terug naar haar West-Vlaamse roots. Ward draait al geruime tijd mee als producer/gitarist en sound designer. Oltid Olsan.Eerlijke melancholische indiepop met een streep Americana. Vibes van Angus and Julia Stone en Better oblivion community center zijn nooit ver af.

za 10/06
Concert
20u30

De band rond Bert Ostyn is helemaal terug! Najaar 2023 komt er een nieuwe plaat uit. Maar voor ze de festivalzomer induiken, spelen ze een beperkt aantal tryouts. Ontdek dus de nieuwe songs in avant-première  in de intieme sfeer van onze concertzaal. Support Roufaida is een Marokkaans-Nederlandse songwriter die ingetogen indie pop met gitaar, guembri en vintage Riffijnse cassette samples maakt.

za 24/06
Concert
20u30

Vanuit het afgelegen hutje van Cardboard Cabin, klinkt warme, dansbare folkmuziek. Intieme momenten worden afgewisseld met stevige powerfolk. Op het repertoire staan zelfgeschreven nummers: klassieke baldansen, maar ook het experiment wordt niet geschuwd. Een vrijplaats voor al wie even los wil komen van het gewoel van deze drukke wereld. Ze behoorden trouwens tot het selecte kransje genomineerden van Flanders Folk Awards 2023!

vr 27/10
Allerlei
20u30

Het legendarische Blowzabella organiseert sinds 1984 organiseren ze op regelmatige basis workshop en bal festivals in de UK als in Europa. Deze festivals zijn telkens een creatieve smeltkroes van masterclasses, initiaties als bals en concerten. Het doel van dit festival is dat iedereen kan deelnemen, beginnende als gevorderde muikanten als mensen die nog nooit hebben gedanst. Alles in een ongedwongen en warme sfeer! Alle Blowzabella leden zijn ervaren in het lesgeven en ze nodigen ook verschillende gastdocenten uit. Natuurlijk zijn er ook een concert en bal en heel wat jam mogelijkheden tijdens dit festival. Het exacte programma en uur schema  van de workshops wordt zo snel als mogelijk aangekondigd, maar je kan al je plaatsje reserveren!

za 28/10
Allerlei
20u30

Het legendarische Blowzabella organiseert sinds 1984 organiseren ze op regelmatige basis workshop en bal festivals in de UK als in Europa. Deze festivals zijn telkens een creatieve smeltkroes van masterclasses, initiaties als bals en concerten. Het doel van dit festival is dat iedereen kan deelnemen, beginnende als gevorderde muikanten als mensen die nog nooit hebben gedanst. Alles in een ongedwongen en warme sfeer! Alle Blowzabella leden zijn ervaren in het lesgeven en ze nodigen ook verschillende gastdocenten uit. Natuurlijk zijn er ook een concert en bal en heel wat jam mogelijkheden tijdens dit festival. Het exacte programma en uur schema  van de workshops wordt zo snel als mogelijk aangekondigd, maar je kan al je plaatsje reserveren!

zo 29/10
Allerlei
20u30

Het legendarische Blowzabella organiseert sinds 1984 organiseren ze op regelmatige basis workshop en bal festivals in de UK als in Europa. Deze festivals zijn telkens een creatieve smeltkroes van masterclasses, initiaties als bals en concerten. Het doel van dit festival is dat iedereen kan deelnemen, beginnende als gevorderde muikanten als mensen die nog nooit hebben gedanst. Alles in een ongedwongen en warme sfeer! Alle Blowzabella leden zijn ervaren in het lesgeven en ze nodigen ook verschillende gastdocenten uit. Natuurlijk zijn er ook een concert en bal en heel wat jam mogelijkheden tijdens dit festival. Het exacte programma en uur schema  van de workshops wordt zo snel als mogelijk aangekondigd, maar je kan al je plaatsje reserveren!