We organiseren elk seizoen twee lesreeksen volksdanslessen voor alle niveaus: van absolute beginners tot vergevorderden. Je leert er traditionele dansen uit West-Europa zoals de wals, scottish, polka, jig of de mazurka. Er zijn enerzijds leuke laagdrempelige groepsdansen en anderzijds koppeldansen, waarbij je leert leiden, volgen en improviseren. De lesgever is Jaak Meysman. Hij heeft al decennia ervaring als volksdanser en als dansleraar. De leerlingen genieten niet enkel van het dansplezier, maar ook van de ontspannen sfeer en de fijne menselijke contacten. 

Folkpodia slaan de handen in elkaar - Folk It is een gloednieuw initiatief van drie gevestigde waarden in de Vlaamse muziekscene: Merodefestival/Wesp vzw (Leuven), Muziekcentrum Dranouter (Dranouter) en Muziekclub ’t Ey (Sint-Niklaas). Door de krachten te bundelen willen ze folk bij een groter en breder publiek brengen, de beste folkmuzikanten van over de ganse wereld aan het Belgische publiek presenteren en jonge startende bands ondersteunen en kansen bieden.

Beluister hier de podcast 'Guestlist' van Ancienne Belgique, met Laïs en Bavo Vanden Broek als gastsprekers.

We hebben een nieuwe artist in residence! Benieuwd naar wie hij is? Ontdek het hier!

Wist je dat Dranoeter vzw nu ook een vakantieverblijf uitbaat? En niet zomaar één! De accomodatie is, hoe kan het ook anders, volledig ingericht in de Dranouterse festivalsfeer. De Backstage is volledig rolstoeltoegankelijk en biedt slaapgelegenheid tot 12 personen. 

Tijdens de Week van de Belgische Muziek stellen drie van onze favourites (Steven Reynaert, geluidstechnicus Marijn Dewulf en huisfotograaf Luk Dombrecht) - hun favoriete Belgische optredens uit MCD aan jou voor!

Vi.Be blikte terug op het eerste jaar van het Flanders Folk Network met stichtende leden Steven Reynaert (Muziekcentrum Dranouter) en Koen Garriau.

Op zoek naar de perfecte soundtrack tijdens eenn lange autorit, tijdens een uurtje computergetokkel op je werk of voor een zenmomentje thuis.

De beste nieuwe binnenlandse als buitenlandse folk releases? 

Zoek niet langer!  

Eén adres: de Spotify van Muziekcentrum Dranouter. Volg ons en ontdek ons muzikaal dna!  

Op zoek naar de geschikte locatie voor je activiteit? Wij verhuren onze concertzaal en polyvalente zaal aan scherpe prijzen. Indien gewenst kan het team van Eetcafé 't Folk uw activiteit van catering voorzien.

  • Onze concertzaal kan gebruikt worden voor allerlei socio-culturele en artistieke activiteiten.

Capaciteit:
310 zittend, 500 staand of 162 zittend op de uitschuifbare tribune. 

Pagina's