Folkpodia slaan de handen in elkaar - Folk It is een gloednieuw initiatief van drie gevestigde waarden in de Vlaamse muziekscene: Merodefestival/Wesp vzw (Leuven), Muziekcentrum Dranouter (Dranouter) en Muziekclub ’t Ey (Sint-Niklaas). Door de krachten te bundelen willen ze folk bij een groter en breder publiek brengen, de beste folkmuzikanten van over de ganse wereld aan het Belgische publiek presenteren en jonge startende bands ondersteunen en kansen bieden.

Tijdens de 17de editie (17!!!) van de Winterwandeling dompelt meesterverteller Yves Bondue je volledig onder in het verhaal van de familie Storme, in het bijzonder dat van legendarisch wielrenner Lucien Storme. Yves Bondue doet het allemaal uit de doeken met een flinke snuif humor, passende muziek en vooral met heel veel goeste om jullie te entertainen.

Beluister hier de podcast 'Guestlist' van Ancienne Belgique, met Laïs en Bavo Vanden Broek als gastsprekers.

Donderdag 17 november geeft Blowzabella een workshop volksdans ter aanleiding van hun Bal concert op vrijdag 18 november!

We hebben een nieuwe artist in residence! Benieuwd naar wie hij is? Ontdek het hier!

Wist je dat Dranoeter vzw nu ook een vakantieverblijf uitbaat? En niet zomaar één! De accomodatie is, hoe kan het ook anders, volledig ingericht in de Dranouterse festivalsfeer. De Backstage is volledig rolstoeltoegankelijk en biedt slaapgelegenheid tot 12 personen. 

Tijdens de Week van de Belgische Muziek stellen drie van onze favourites (Steven Reynaert, geluidstechnicus Marijn Dewulf en huisfotograaf Luk Dombrecht) - hun favoriete Belgische optredens uit MCD aan jou voor!

Vi.Be blikte terug op het eerste jaar van het Flanders Folk Network met stichtende leden Steven Reynaert (Muziekcentrum Dranouter) en Koen Garriau.

Op zoek naar de perfecte soundtrack tijdens eenn lange autorit, tijdens een uurtje computergetokkel op je werk of voor een zenmomentje thuis.

De beste nieuwe binnenlandse als buitenlandse folk releases? 

Zoek niet langer!  

Eén adres: de Spotify van Muziekcentrum Dranouter. Volg ons en ontdek ons muzikaal dna!  

Op zoek naar de geschikte locatie voor je activiteit? Wij verhuren onze concertzaal en polyvalente zaal aan scherpe prijzen. Indien gewenst kan het team van Eetcafé 't Folk uw activiteit van catering voorzien.

  • Onze concertzaal kan gebruikt worden voor allerlei socio-culturele en artistieke activiteiten.

Capaciteit:
310 zittend, 500 staand of 162 zittend op de uitschuifbare tribune. 

Pagina's