Spilar - Album release show

Concert

Spilar is een van de recente revelaties in de folkscene. Het kwintet nam een vliegende start met de release van hun debuutplaat ‘Stormweere’ (2020). Pers en publiek waren unaniem lovend, ze werden twee jaar op rij genomineerd voor de Flanders Folk Awards en speelden een indrukwekkende concertreeks bijeen. Hun muziek is weids en eigentijds. Drums, toetsen en snaren voorzien een diepdonkere soundtrack bij de doorleefde stemmen van zus en broer Eva en Maarten Decombel.


Samen delven ze naar prachtige songs van eigen bodem: oude traditionals en ballades, maar evengoed brengen ze parels van Willem Vermandere of Jacques Brel. Op hun nieuwe plaat “Vandaag En Alle Dagen” zoeken ze nog meer dan voorheen de aansluiting met wat er in de wereld rondom hen gebeurt. De titel is ontleend aan een quote van meester-observator Wannes Van de Velde die het veranderende tijdsgewricht toen al zo mooi bezong: “Ik schets hier zonder veel lawijt, een simp’le lijne in de tijd, vandaag en alle dagen”.

Ook Spilar reflecteert met deze nieuwe muziek de zorgen en dromen van morgen: klimaatverandering en conflicten maar ook hoop en vertrouwen. Muziek waarin de zilte geuren van de kust een steeds belangrijkere rol opeisen: het verweerde gezicht van de Ijslandvaarder, het verraderlijke water van de Noordzee die geeft en neemt. Heerlijke oude verhalen om ons samen rond te warmen: t’hope vooruit met de wèreld!

Band: 

  • EVA DECOMBEL - ZANG
  • MAARTEN DECOMBEL - MANDOLA, GITAAR, ZANG
  • JEROEN GEERINCK - GITAAR, KEYS, SYNTHS
  • WARD DHOORE - MANDOLINE, SYNTH
  • LOUIS FAVRE – DRUMS

Want zowel Spilar als het Muziekcentrum hebben dezelfde kernwoorden/kernwaarden: topfolk zonder oogkleppen en trots West-Vlaams!   

VVK € 17 - ADD € 19 - Ledenkorting €2 - Min 18 €5

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Spilar - Ijslandvaarder