Spilar - Album release show

Concert
Sat 30/03 - 20.30

Spilar is een muziekgrope met een kloppend hart voor folksongs van bij ons. Hier opgetekend en gevonden, hier gespeeld en gezongen: korte-keten-muziek als het ware. Opgetrokken rond de stemmen van zus en broer Eva en Maarten Decombel (MANdolinMAN), geruggesteund door de snaren en keyboards van Ward Dhoore (Trio Dhoore) en Jeroen Geerinck (Snaarmaarwaar). Drummer Louis Favre vervolledigt de groep en schildert zwoele pastelkleuren op hun muzikaal palet.

Stormweere, hun debuutplaat uit 2020, toont een waaier aan ruwe songdiamanten. De band boetseert een heel eigen universum, ontstaan uit de confrontatie van eeuwenoude standards met recent materiaal en eigen songs. Zo is er ruimte voor folk-klassiekers als Roosendaal en Myn Herte, maar evengoed voor de Westhoekblues van Willem Vermandere en de stadse fado van Wannes. Een speciale plaats op het album is er voor Pertank, een intrigerende interpretatie van het gitzwarte Pourquoi les hommes s’ennuient van Jacques Brel. Deze plaat leverde niet alleen nationaal postieve reacties op, maar ook international stond de plaat een geruime tijd op verschillende Europese Folk en global music charts en dat voor een plaat in een eigenzinnig dialect als het West-Vlaams.  De cd werd geproducet door Jeroen Geerinck. De sound is tot in de details uitgepuurd: heldere gitaren en mandolines in dialoog met de urban vibes van keyboards en drums. Je hoort dat er heel veel geschrapt en geschaafd is. Ze gaan radicaal tot op het bot van de songs.  Spilar is een band met een missie en levert met Stormweere een zinderende plaat af. Een straf statement!

Ze doken in 2023 terug de studio en komt Spilar deze nieuwe plaat natuurlijk in Dranouter voorstellen. Want zowel Spilar als het Muziekcentrum hebben dezelfde kernwoorden/kernwaarden: topfolk zonder oogkleppen en trots West-Vlaams!   

VVK € 17 - ADD € 19 - Ledenkorting €2 - Min 18 €5

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Dit concert werd al meermaals uitgesteld. Wie al tickets had, blijven die natuurlijk geldig voor deze datum! 

 

Spilar - Pertank