Solia

Concert

Wallonië staat bekend om zijn landschappen, zijn gastronomie, zijn culturele plaatsen, zijn architectuur... maar te weinig voor zijn muziek. Franstalig België beschikt echter wel degelijk over een rijk muzikaal erfgoed. Dit is terug te vinden in manuscripten, in bibliotheken, op zolders, op oude platen, op cassettes en banden.

Raquel Gigot (accordeon) en Aurélie Dorzée (viool, viola d’amore) brengen met Solia deze muzikale schatten weer tot leven en plaatsen ze in het spotlicht. Met hun instrumenten zetten ze dit stuk levendige geschiedenis in een nieuw perspectief, door te herschikken, te actualiseren, er inspiratie uit te halen en aan toe te voegen om te komen tot nieuwe composities. Dit alles met een groot métier en met respect voor de traditie.

Solia brengt een muzikale synthese van verschillende eeuwen muziek uit Wallonië. We reizen van de middeleeuwen naar heden, ze graven zo dé goudklompjes op, ze herinneren ons aan deuntjes die ons laten dansen en dartelen door het landschap van het dagelijks leven...

We waren het bijna vergeten... De rijkdom van het Waalse repertoire, de intensiteit van de in de geschiedenis begraven melodieën, de orale traditie van volksmuziek van het zuiden van het land….  

La Wallonie est connue pour ses paysages, sa gastronomie, ses sites culturels, son architecture... mais - assez injustement - trop peu pour sa musique. Cependant, la Belgique francophone possède un riche patrimoine musical. On peut le trouver dans des manuels, dans des bibliothèques, dans des greniers, sur de vieux disques, sur des cassettes et des bandes. Avec Solia, Raquel Gigot (accordéon) et et Aurélie Dorzée (violon, viole d'amour) font revivre ces trésors musicaux et les mettent en lumière. Avec leurs instruments, ils placent ce morceau d'histoire vivante dans une nouvelle perspective, le réarrangeant, l'actualisant, s'en inspirant et le complétant pour arriver à de nouvelles compositions. Tout cela avec beaucoup de métier et dans le respect de la tradition.

Raquel Gigot: accordeon

Aurélie Dorzée: viool, viola d’amore

VVK € 14 – ADD €16 – min 18  € 5 - Ledenkorting €2

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33.