Kinderkunstendag: Melodieren

Kinderactiviteit

Een interactieve kinder-/familievoorstelling (5+) rond liedjes over dieren, muziek(instrumenten) en de wereld die ons omringt. Muziekinstrumenten en dieren uit de vier windstreken zorgen voor liedjes en geluiden die op het puntje van je tong gaan liggen. Fijnbesnaard&Compagnie laat kinderen (en volwassenen) met hun oren op wereldreis gaan. Het ganse publiek maakt actief kennis met verschillende muziekinstrumenten en -tradities aan de hand van liedjes over dieren van over de hele wereld.

Muziek bestaat uit twee dingen: melodie en ritme. Die twee dingen zijn met elkaar verbonden alsof ze samen in een tube tandpasta zitten. Je kan ze niet uit elkaar halen. Sommige muzikanten hebben als taak het ritme tevoorschijn te toveren, de drummer bijvoorbeeld, maar daar zit ook steeds een stukje melodie in. Andere muzikanten spelen wat meer de melodie, maar ook daar zit ritme in. er zit ritme/melodie in je eigen stem, hoe je loopt, de manier waarop je fietst, de hond die blaft  op straat, de vork waarmee je spaghetti eet, de manier waarop je zus haar soep slurpt.... 

Maar dus in de dierenwereld zit er heel veel muziek! Fijnbesnaard|Compagnie, een muzikaal gezelschap dat al jaren met en voor kinderen muziek en theater maakt, neemt jullie mee naar een dierenwereld waar alles anders bekeken wordt. Een stierenvechter die op de loop moet voor de stier, een panda die alles zwart/wit ziet, een big die kan voetballen.... 

Un spectacle interactif pour enfants/familles (5+) autour de chansons sur les animaux, la musique (instruments) et le monde qui nous entoure. Des instruments de musique et des animaux des quatre coins du monde créent des chansons et des sons qui seront sur le bout de votre langue. Fijnbesnaard&Compagnie emmène les enfants (et les adultes) dans un voyage autour du monde avec leurs oreilles. L'ensemble du public est activement initié à différents instruments de musique et traditions à travers des chansons sur les animaux du monde entier.

Tickets: VVK 6 euro - ADD 8 euro 

Reserveren voor een lekkere lunch in eetcafé't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Slangenlied (4+) (Fijnbesnaard & Compagnie)