Aarde Aan Daan - Gratis foyerconcert

Foyerconcert

Aarde aan Daan is dagdroompop van Daan Hafkamp. De teksten getuigen van liefde voor poëtische diepgang, gezongen over kleurrijke indie. De combinatie van poëtische teksten en klankvolle indie kan je kennen van Alt-J, Radiohead of Bon Iver. De teksten zijn beeldend en zinnelijk en worden vanuit het hart via dromerige fantasie tot klanken gesmeden. Door de combinatie van akoestische en elektronische sounds krijgen de teksten ook in klank een integere en dromerige sfeer.

Daan verhuisde in 2009 van Amsterdam naar Antwerpen om Taal- en Letterkunde te studeren en behaalde een master in de Literatuur van de Moderniteit aan de Universiteit Antwerpen. Na zijn studies experimenteerde de frontman met schrijven, opnemen, muzikanten en optreden. Onder de radar bereikte Aarde aan Daan zijn eerste publiek onder andere door de halve finale van de Nekka-wedstrijd, het winnen van Pallrock 2017 en shows in Het M HKA, Het Letterenhuis, Kavka, Arenberg, Het Depot, Gentse Feesten en Staminee de Living. In 2018 ging Aarde aan Daan de studio in met producer Niels Nevens (o.a. Eefje de Visser, Gabriel Rios, Hydrogen Sea) om debuutsingle Projector op te nemen. De single kwam uit in eigen beheer en werd niet geplugd maar kreeg toch almooie recensies/ Aarde aan Daan speelde vervolgens onder andere shows in Trix Antwerpen, Trefpunt Gent, Theater aan Zee en Leffingeleuren.

Eind 2018 tourde Aarde aan Daan door Nederland via een selectie voor de Popronde. Er was ook een selectie voor De Grote Prijs Van Nederland. In 2019 werd Aarde aan Daan door De Standaard, Knack Focus & Gazet van Antwerpen getipt om te zien tijdens het festival Overlast in De Studio in Antwerpen, waar nieuwe talenten uit het Belgische muzieklandschap worden gepresenteerd. Eind 2019 speelde Aarde aan Daan samen met Mooneye live hun song “Nooit Genoeg” op Radio 1. Aarde aan Daan behaalde in 2020 de halve finale in Humo’s Rock rally 2020 waar ze op Radio Willy werden getipt als de beste band in traditionele bezetting die de jury zag passeren.

Sinds begin 2020 is Aarde aan Daan een volledige band. Nederbelgische frontman Daan Hafkamp schrijft de teksten en geeft ze muzikaal vleugels met Helena Mayorga Paredes (Mayorga), Hanne Vandekerkchove (Iskander Moon) en Renzo Rijn (Meau). In België speelde Aarde aan Daan de support van Tourist LeMC, Yong Yello, Brihang & Yevgueni. In Nederland was Aarde aan Daan o.a. de support van Froukje en WIES. Kortom: niet te missen dagdroompop! Volledig gratis, bij Muziekcentrum Dranouter.

Gratis foyerconcert

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Aarde aan Daan - Je Verliest Jezelf (lyric video)