FOYERCONCERT: Wolf Vanwymeersch

Foyerconcert
za 04/03 - 20u30

Wolf Vanwymeersch nam zijn eerste muzikale stapjes met Waldorf en leerde wandelen met The Van Jets, en hij blijft vliegen en vallen met Elefants. Nu gaat hij op een solo trip.

Wolf balanceert singer-songwriter en electronica, begeleid door persoonlijke teksten en zijn warme baritonstem.

‘The Early Years’ is een album dat reflecteert en nostalgisch stilstaat bij het leven van de Vlaamse singer-songwriter en gitarist tot nu toe. Nummers die terugblikken op zijn jeugdjaren worden gecombineerd met liedjes die Wolf daadwerkelijk tijdens zijn jonge jaren schreef.

Hoewel zijn roots in de elektrische gitaarmuziek (Waldorf, The Van Jets, Raketkanon en Ian Clement) liggen, deelt Wolf Vanwymeersch op ‘The Early Years’ zijn versie van singer-songwriter muziek. Tijdens de opnames van het album liet hij de elektrische gitaar zoveel mogelijk links liggen, leerde gitaar te spelen zonder plectrum, om zo voor een combinatie van akoestische gitaren en elektronische sounds te kunnen gaan.

Vanwymeersch schrijft zijn hele leven al eigen nummers, maar sinds die verwoeste lockdown is de tijd rijp om ze uit te brengen en live te spelen. De korte documentaire van Anton Coene, al jaren een goede vriend van Vanwymeersch, en de eerste single ‘Not To’ waren een fantastisch voorproefje. Wolf, opgegroeid met The Beatles, metal en Cohen, denkt liever niet in hokjes, maar in sferen. Zijn melodieën zijn pakkend en de songstructuren verraden een ongebruikelijk muzikaal brein.

Hij is een muzikant die ervan houdt om verschillende geluiden te laten botsen, zoals singer-songwritermuziek en elektronische muziek. 

Dit allemaal gratis en voor niets te beleven! Het concert gaat door in de concertzaal met open deur, dus kom zeker langs om deze unieke singer-songwriter live te beleven. 

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

wolf vanwymeersch - Fall from Grace (live at BOMA