Gratis Foyerconcert: Sherman

Foyerconcert

De muzikale terugkeer van een rastalent!


Sommigen herinneren zich Steven Bossuyt misschien nog van zijn jongere jaren bij Cream & Spices, de indiepop band uit Zonnebeke. Intussen is hij beter bekend als Sherman, zijn alter-ego als singer-songwriter en soloartiest. Het verhaal van Sherman begint in 2009, wanneer ‘On Your Side’ in de playlist van BBC2 komt, en Bossuyt een livesessie speelt in ‘The Janice Long Show’. Ook in België slaat de song aan. In november 2012 kwam debuutalbum Rise uit: catchy popsongs met originele en transparante arrangementen.

In 2015 verschijnt de EP White City in een productie van Tom Coghe (bassist Goose) met wie hij samen in Cream & Spices zat. Drie jaar later duikt Sherman opnieuw de studio in voor de opnames van de ‘Parts’-EP (2018). Dit keer tekenen zowel Luuk Cox (Compact Disk Dummies, Loic Nottet...) als Tom Coghe (Goose) voor de productie. 

Maar toen kwam corona... Een periode van weinig muzikale vooruitzichten maar voor Sherman -het alterego van muzikant Steven Bossuyt- de uitgelezen kans om in zijn homestudio, ver weg van alles, materiaal te schrijven voor een nieuwe plaat. Akoestische gitaar en piano vormen de rode draad doorheen zijn songs. Op die basis is Sherman zorgvuldig gaan arrangeren zonder de essentie van zijn nummers daarbij uit het oog te verliezen. Zelf meent Sherman invloeden van Simon & Garfunkel, Crosby, Stills and Nash en zelfs een vleugje Beatles in zijn plaat te horen. Toch is het een echte Sherman-plaat geworden, het resultaat van een zoektocht naar sterke popsongs. 

Kom de nieuwe nummers ontdekken op dit foyer concert! 

Dit concert is gratis mee te maken! 

Geniet je graag van een lekkere lunch in het Eetcafé net voor het optreden? Reserveer dan snel via deze link of 057 44 69 33.