Als een vastberaden conservator, verhalenverteller en instrumentalist heeft Dom Flemons als levensdoel gesteld om lang vergeten volksliederen te vinden en ze weer tot leven te brengen. Flemons komt oorspronkelijk uit Phoenix, Arizona en woont momenteel in de omgeving van Chicago met zijn familie. Hij heeft de bijnaam The American Songster® gebrandmerkt, omdat zijn repertoire meer dan 100 jaar aan vroege Amerikaanse populaire muziek beslaat. Flemons is een songwriter, multi-instrumentalist, producer, acteur, slamdichter, muziekwetenschapper, historicus en platenverzamelaar. Hij wordt beschouwd als een expert op de banjo, gitaar, mondharmonica, jug, percussie, quills, fluit en ritmebeenderen. Flemons is de presentator van de American Songster Radio show op Nashville's WSM Radio. In 2022 ontving hij een eredoctoraat in de humane letteren van zijn alma mater Northern Arizona University.

 Traveling Wildfire is zijn eerste nieuwe album sinds Black Cowboys uit 2018 en zijn tweede voor Smithsonian Folkways. Hij richt zich op een belangrijke, over het hoofd geziene stem die hij trots herontdekt heeft: de zijne. Op de vraag wat hij hoopt dat zijn publiek zal horen in Traveling Wildfire, antwoordt Flemons: "Ik hoop dat mensen de verschillende fasen van mijn leven door de teksten zullen horen en de energie zullen voelen die mijn creativiteit voedt binnen de nummers. De afgelopen jaren zijn voor mij een tijd van diepe reflectie en meditatie geweest. Ik hoop dat het album een vuur van inspiratie zal aanwakkeren in iedereen die het ervaart."

Zijn werk is erkend met een GRAMMY Award, Twee keer genomineerd voor een EMMY en 2020 U.S. Artists Fellow. Voor zijn laatste plaat kreeg hij begin 2024 wederom een nominatie voor een Grammy (nadat hij al een won samen met zijn legendarische groep Carolina Choclate Drops meer dan 15 jaar geleden) en won hij als eerste zwarte artiest ooit de the International Acoustic Music Awards Grand Prize. 

Hoewel zijn muziek een doel heeft en historisch belanden is, is Flemons vooral een beleving live. Als een echte volkszanger uit lang vervlogen tijden, beroert hij zijn publiek met zijn verhaal maar vooral met heel mooie en persoonlijke interpretaties van dit rijk muzikaal erfgoed. Dé ideale seizoensafsluiter als je het ons vraagt

VVK: 18 euro – ADD: 20 euro – Min 18/mederwerkers 2024: 5 euro - Leden 2 euro korting

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

TRAVELING WILDFIRE (Official Music Video)