Venus in Flames

Concert
za 04/05 - 20u30

Venus In Flames, het alter-ego van singer-songwriter Jan De Campenaere, bestaat 20 jaar en dat wordt gevierd! Met een gloednieuw album Vanishing Act en met een Best-Of tournee van 40 concerten langsheen culturele centra en clubs.

Een leven in de muziek, dat betekent sowieso ups & downs, vliegen vallen opstaan en weer doorgaan. Het is niet altijd feest. Zeker niet wanneer het lot beslist een paar rake klappen uit te delen en je KO slaat. In 2020 lag de wereld stil door corona en in het midden van de pandemie kwam er nog een extra harde slag. Jan’s moeder overleed totaal onverwachts aan een hartaanval. Ze liet hem en zijn vader in shock achter.

Het is onvermijdelijk dat haar dood in de nieuwe liedjes gekropen is, zowel impliciet als expliciet. ‘Letter to my mother’ is uiteraard de song met de duidelijkste referentie aan zijn moeder. Maar ook in ‘River Of Life’ stroomt de gedachte aan haar. It happens when you don’t expect it….

Het is een intieme plaat geworden, grotendeels alleen opgenomen door Jan. En dat hoor je ook in de breekbaarheid en kwetsbaarheid van de songs, die verre van afgelikt klinken, maar soms met opzet ruw en rafelig zijn gelaten, net zoals het leven zelf, dat soms schuurt en krast. Of zoals Jan zingt in het refrein van ‘Perfect’: ‘you’re perfect the way you are, with your quirks and flaws and your scars. It’s the price that you pay for living a life, it’s the good with the bad, the lows and the highs’

Het liedje ‘Mystery’ waarmee de plaat opent, draagt Jan op aan Régine Mosuse, die in de zomer van 2023 veel te vroeg overleed aan de gevolgen van kanker. Régine drumde in de live band van Venus In Flames. Ze wordt hard gemist. Haar verlies is nog lang niet verwerkt.

Een plaat vol schoonheid en troost, van de duisternis naar het licht en terug. Over stilstaan bij de dingen die je in balans houden, en ook vasthouden aan je dromen, want wat zouden we doen zonder? Een album om te koesteren, van misschien wel 1 van de strafste singer-songwriters uit de Belpop.

Een Best Of om het 20-jarige bestaan van de band te vieren: denk aan de hitsingles Better Man, Cynthia’s Gone of Hanging On, of het zwoele Dance With Me en het pompende Easy Way Out. Stuk voor stuk classics die intussen deel uitmaken van de rijke Belpop traditie. Venus In Flames speelde op zowat alle festivals, groot & klein, van Gentse Feesten tot Dranouter, van Lokerse Feesten tot Pukkelpop. Hij toerde internationaal samen met bands als Elbow, Novastar, Milow, Stereophonics en K’s Choice.

Venus in Flames komt in duo opstelling naar Dranouter. 

VVK € 16 – ADD €18 – min 18  € 5 - Ledenkorting €2

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Venus In Flames - River of Life