Lokale Helden: The Drannie Connection!

Concert

Lokale Helden is terug! De zesde editie van Lokale Helden belooft nu al oorverdovend te worden! In elke buurt, stad of gemeente schuilt muzikaal talent en jzeker in de doorwortelde muziekgrond van Dranouter. Daarom zetten we ook graag drie lokale toppers op ons podium en die zijn helemaal gratis te zien.

Gemene deler:  Eigen kweek met wortels in Heuvelland/Westhoek, akoestisch qua geluid en vooral steengoed. Kom dat zien! Kom dat zien!

Programma: 

Merel Forrest:

Merel Forrest is een Belgische singer-songwriter uit Ieper die zachte akoestische indie-folk muziek creëert door haar gevoelens en gedachten om te zetten in liedjes. Ze neemt haar muziek op vanuit het comfort van haar huiskamer met alleen haar stem, akoestische gitaar en een microfoon. Voor haar voelt dit trouw aan het soort muziek dat ze wil maken."Mijn liefde voor muziek wil ik met zo veel mogelijk mensen delen. Ik vind het geweldig om van eerder pijnlijke of verwarrende emoties iets moois te maken. Op die manier kan ik een verhaal verweven met een melodie. Het is mijn doel om met mijn muziek mensen die hetzelfde doormaken of voelen een gevoel van samenhorigheid te geven en hen te laten zien dat we vaak allemaal gelijkaardige dingen doormaken.". Sinds 2020 is Merel gestart met het uitbrengen van akoestische covers en eigen nummers op haar YouTube-kanaal. Dit is ook het jaar waarin ze haarzelf leerde gitaar spelen en snel daarna ook begon met het schrijven van haar allereerste nummers. Haar muziek wordt gekenmerkt door melancholische teksten die ze begeleidt op haar akoestische gitaar. Tijdens haar live concerten bestaat Merels setlist uit een combinatie van grotendeels eigen nummers en enkele akoestische covers in haar eigen versies.

Moosjer:

Geboren tussen de loopgraven van de Westhoek en met een flinke portie mosterdgas in zijn neusgaten was Moosjer voorbereid op een wilde rit. Hij zag het levenslicht om vijf minuten over middernacht, na één van de warmste zomers van de twintigste eeuw. Op zijn achttiende nam hij voor de eerste keer een gitaar in zijn handen en langzaam begon hij akkoorden te leren. Hij was vertrokken... Majeur en mineur, onbegrijpelijke zevens, pijnlijke barrées, afschuwelijke distortions, de pentatonische schaal, mondharmonica ... En nu schrijft hij teksten, zingt hij, speelt hij gitaar en knutselt hij zijn nummers in elkaar. Zijn medewerkers zijn een prachtige Taylor gitaar, een sensuele Spaanse klassieke gitaar, een duivelse Weissenborn, zijn stem, enkele mondharmonica’s, een ei, een paar effecten en een loopstation. Live wordt hij begeleid door contrabassiste Liesbeth Sprangers! Hij beschouwt zijn nummers vooral als schilderijen van woorden, ritme, klanken... een gevoel omzetten in muziek. Waar velen vertrekken van een verhaal om over te zingen, vertrekt hij van een gevoel en lijken de woorden naar hem toe te komen. En nu jeuken zijn vingers om op te treden, te communiceren met de wereld, zodat alles geneest en anderen erdoor genezen, met alles wat hij heeft, met heel zijn gevoel, met zijn verleden en zijn toekomst en met iedereen die hij ooit gekend heeft en nog moet kennen. Moosjer staat voor vallen en opstaan en daardoor groeien. Het staat ook voor het innerlijke kind in ons allen, dat hunkert naar spel en voortdurend verwonderd is over de wereld om ons heen.

GePpetto: 

Wanneer Florian las in de krant dat er een nieuwe gitaarshop was geopend in Kortrijk vloog hij er zonder veters knopen naartoe. En daar, in 2015 stapte Florian Cosaert de gitaarshop binnen van Jarne Debue.

De twee deelden de passie voor muziek en instrumenten en in een mum van tijd werd Florian dan ook deel van het interieur van de shop.Van instrumenten testen kwam samen wat tokkelen, en van daaruit werd al snel een band geboren, met bestaande flarden aan nummers van Jarne. Zo is de band door de jaren heen geboetseerd en gevormd met een scala aan muzikanten. En sinds 2022 werd de missing link gevonden in de persoon van Issa Hellebaut, op accordeon. 

En eureka, het zij geschied! Op heden heeft het trio zijn richting volledig gevonden. Ze brengen een waaier aan duistere, maar zéér toegankelijke sjabang mét dat vleugje circus, van Engelstalige Americana tot Nederlandstalige kleinkunst.

De concerten zijn gratis en gaan door in de concertzaal van Muzaiekcentrum Dranouter. We starten stipt om 20u00 met het eerste concert!  

Lokale Helden? 

Op 27 april 2024 nestelt 'Lokale Helden' zich opnieuw in de cultuuragenda’s. Dit initiatief biedt muzikanten, organisatoren en podia allerhande in heel Vlaanderen en Brussel de mogelijkheid om lokaal muzikaal talent op de kaart te zetten. Die dag staan er immers overal optredens en feestjes gepland met een lokale soundtrack. Dit is een organisatie VI.BE en die helpt alle geïnteresseerden op weg met een actieplan, communicatiemiddelen en een platform om jonge artiesten te vinden. 

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33.