Jenn Butterworth & Laura-Beth Salter (UK)

Concert

Jenn en Laura-Beth zijn allebei al een aantal jaren actief in de Britse folkscene.  Hoewel ze beiden oorspronkelijk uit Engeland komen, werden ze samengebracht door de hechte en vooruitstrevende folkmuziekgemeenschap van Glasgow, waar ze veel tijd doorbrachten met het jammen van een eclectische mix van folkmuziek uit de hele wereld, met name het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en Amerika. De jaren van samenspelen brachten een diepe affiniteit tussen de twee artiesten; hun ritmes sluiten nauw op elkaar aan, hun stemmen vloeien zo nauw samen dat het vaak moeilijk is om ze uit elkaar te houden. Ze hebben een natuurlijke telepathie ontwikkeld: twee muzikanten die met elkaar verbonden zijn.

In november 2016 verscheen hun eerste duo-album 'Bound', vernoemd naar deze blijvende band, en Jenn en LB werken momenteel aan materiaal voor hun tweede album.

Jenn Butterworth is een van de meest vooraanstaande folkbegeleiders van het Verenigd Koninkrijk en werd bekroond als 'Muzikant van het Jaar' bij de Scots Trad Music Awards en genomineerd voor dezelfde categorie bij de BBC Radio 2 Folk Awards.

Laura-Beth Salter is beïnvloed door de Oldtime en Bluegrass muziek die haar ouders speelden toen ze opgroeide in Lincolnshire. Na een studie Traditionele Muziek in Newcastle raakte ze sterk betrokken bij de folkscene. Ze is een van de oprichters van The Shee en haar meest recente samenwerkingen zijn Shooglenifty en The MacLean Project onder leiding van de wereldberoemde Perthshire zanger Dougie MacLean.

Jenn en Laura-Beth toeren niet alleen met hun duo, maar zijn ook lid van het Kinnaris Quintet, een gloednieuwe, vijfkoppige band van energieke, stuwende, temperamentvolle muzikanten.

VVK € 15 – ADD €17 – min 18  € 5 - Ledenkorting €2

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Jenn Butterworth and Laura-Beth Salter at the Arran Folk Festival 2019