Bipolar Bows - Little Bundles of Film - Première

Concert
za 02/03 - 20u30

De Belgische violiste Lotte Remmen en Franse cellist Toby Kuhn vormen het bekroonde duo Bipolar Bows. Na de release van hun eerste album Krunčhug in 2021, werden ze in 2023 uitgenodigd als artist-in-residence bij Muziekcentrum Dranouter, waar ze werken aan een nieuw project: ‘Little Bundles of Film’. Voor dit project werkt het duo samen met Cinematek, het Koninklijk Belgisch Film Archief om een filmconcert te creëren rond een aantal surrealistische stille films uit de jaren 1920 en '30, zoals o.a. ‘Sur les bords de la caméra’ (Henri Storck), ‘Monsieur Fantômas’ (Ernst Moerman) en ‘La Perle’ (Henri d'Ursel). 

Little bundles of Film’ is een live concert met filmvertoning waarbij Bipolar Bows vertrekt op een reis door middel van verbeelding en improvisatie doorheen deze visuele en muzikale werelden. Little Bundles of Film is soms grappig, tragisch, chaotisch en bizar, maar de vreugde die in alle aspecten van de show zichtbaar is, blaast een vleugje nieuwigheid in deze vergeten juweeltjes. Ze interpreteren de rauwe emoties van deze vroege films voor een hedendaags publiek. Samen met het filmproject stelt Bipolar Bows meteen ook een tweede album voor met de titel 'Little Bundles of Joy', uitgegeven door het label Homerecords. (release datum: 9 februari 2024). Met hun kenmerkende mix van folk en improvisatie, klassiek en jazz met Balkan-, Scandinavische en Amerikaanse accenten, voegt Bipolar Bows een nieuwe dimensie toe aan deze zes films door, een eeuw na hun ontstaan, in de huid te kruipen van de filmmakers en zich in te leven in hun stijl, vorm en verhaal. 

Partners: Cinamatek en Homerecords en Rootstown Bookings   

Deze productie van Muziekcentrum Dranouter is mogelijk danzij de support van de Vlaamse Gemeenschap.

VVK: 16 euro – ADD: 18 euro – Min 18: 5 euro - Leden 2 euro korting

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33.

Little Bundles of Film