De voorbije jaren brak Clarke met haar entourage die ze als toxisch beschouwde. Een gigantisch risico voor hét folktalent van de UK. Maar moedige beslissingen werken vaak bevrijdend. Vijf jaar na de breuk met haar platenfirma Rough Trade, bracht ze in april 2023 Onliness: Songs Of Solitude And Singularity uit, dat ze op deze tour komt voorstellen. Daarop bewijst ze een moderne, veelzijdige artieste te zijn die haar eigen kompas volgt.

Clarke is gezegend met een onwaarschijnlijk heldere en mooie stem, die wordt vergeleken met Sandy Denny. Ze won een BBC Folk Award, toerde met Richard Thompson en deelde al het podium met Robert Plant. Haar gevarieerde achtergrond en muzikaliteit zorgen er voor dat ze zowel Radiohead als Nick Drake geloofwaardig kan coveren.

Met herwerkte versies van favoriete songs van haar fans en verborgen juweeltjes uit haar catalogus staat Clarke er weer helemaal. Sterker dan ooit tevoren. Met haar gitaar, betoverende stem en onderkoelde humor. Meer heeft ze niet nodig om onder je vel te kruipen.

“Josienne wordt ingeschat als een folkzangeres van het kaliber June Tabor en Sandy Denny” — New Folk Sounds

 TIP: Vrijdag 9 februari (de dag voor dit concert) speelt Rowan Rheingans in het Muziekcentrum. Samen met Josienne is Rowan een van de leading ladies van dé Britse female folk. Je kan dan ook voor beide concerten een voordelig combiticket aankopen! 

VVK: 15 euro – ADD: 17 euro –- Leden 2 euro korting  - Min 18: 5 euro 
 

Combi Ticket Rowan - Josienne: VVK : 25 euro - ADD: 29 euro - Leden 2 euro korting  

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Josienne Clarke - The Tangled Tree (Official Video)