Jaouad Alloul brengt nieuwe muziek!

Concert

'Jaouad Alloul brengt nieuwe muziek’ In zijn muzikale boekvoorstelling ‘de meisje’ neemt Jaouad jullie mee op pad. Samen met Daniel Menezes schreef hij 9 nieuwe songs die hij met een 5-koppige band in het najaar van 2023 zal brengen.

Arabische toonladders, Zuid-Amerikaanse ritmes, dikke baslijnen, melodieuze klarinet en scheurende rockgitaren. Een muzikale overwinning na een lange zoektocht. Een voorstelling waarbij je onmogelijk kan blijven zitten.

Tijdens een 4-daagse residentie in ons huis bereidt Jaouad zich voor op deze concertreeks en speelt hij een eertse try-out op deze avond. 

“Op het podium is er de ruimte om kwetsbaar te zijn. Het is een veilige plek waar je dat kan exploreren. En in die kwetsbaarheid zit natuurlijk ook heel veel kracht, want ik heb de pen vast, ik schrijf mijn verhaal en ik beslis welke kanten van mijn kwetsbaarheid ik laat zien.”

“Voor het publiek wens ik vooral dat zij dingen herkennen en dat de brug tussen culturen gemaakt kan worden. Want wij hebben allemaal heel veel gelijkenissen in ons leven: het zoeken van je eigen stem, geliefd willen worden, het ontwikkelen van je identiteit. Ik wens dat ze deze dingen herkennen, waardoor we allemaal dichter bij elkaar komen.”

- uit: "Ik heb de pen vast, ik schrijf mijn verhaal."

Het Eetcafe zal open zijn van 18u30. De keuken is deze avond gesloten. Deuren concertzaal open om 19u15 en concert start om 20u00. 

VVK € 15 - ADD € 17 - Ledenkorting €2 - Min 18 €5