Brihang - Try-out UITVERKOCHT!

Concert

Nog geen tien jaar nadat hij schuchter zijn eerste stappen zette als muzikant, is Brihang uitgegroeid tot een artiest van het kaliber dat eigenlijk geen introductie meer behoeft. Deze eigenzinnige rapper haalde de muren van zijn genre vrijwel meteen naar beneden en wist en passant een steeds grotere schare mensen te begeesteren. De beeldhouwer-van-opleiding is het levende bewijs dat artistieke integriteit niet in de weg hoeft te staan van een succesvolle doorbraak, integendeel zelfs. Zijn singles werden en worden gretig afgespeeld op alle radiozenders, hij heeft verschillende gouden platen aan de muur hangen en kreeg zowat elke poptempel in ons land tot de nok gevuld.

Brihang kan anno 2023 dan ook bogen op een ijzersterk oeuvre, één waarbij kwaliteit steeds de voorkeur kreeg op kwantiteit en waarin de mens achter de artiest nooit zomaar weg te denken valt. Zijn debuutalbum, het experimentele en onvergelijkbare ‘zolangmogelijk’ (2016), draagt duidelijk de signatuur van de jonge hemelbestormer die hij toen was. Op opvolger ‘Casco’ (2019) horen we dan weer de stem van een zelfzekere artiest, die zijn geluid gevonden heeft en zijn plek in de eregalerij definitief wil verankeren.

Intussen zijn we vier jaar verder en Brihang bevindt zich wederom op het onontgonnen terrein van een nieuwe levensfase. De delicate evenwichtsoefening tussen het zorgen voor zijn jonge gezin en het najagen van een carrière belemmerde hem aanvankelijk, maar inspireerde hem vervolgens om er een nieuw album aan op te hangen, dat ergens dit najaar het licht zal zien. Maar als je voorloper Tussenin hebt gehoord, weet intussen dat het lange wachten altijd beloond wordt.

Intussen zijn we vier jaar verder en Brihang bevindt zich wederom op het onontgonnen terrein van een nieuwe levensfase. De delicate evenwichtsoefening tussen het zorgen voorzijn jonge gezin en het najagen van een carrière belemmerde h em aanvankelijk, maarinspireerde hem vervolgens om er een nieuw album aan op te hangen, dat dit najaarhet licht zal zien.Daarvan kwamen al twee singles uit, ‘Tussenin’ en ‘Telefoontje’, die eens te meer duidelijk maakten dat Brihang nog steeds een van de meest relevante artiesten van het land is. Hij gaf zonet een ijzersterke show weg op Pukkelpop en staat met zijn nieuwe show én nieuwe bezetting eind oktober drie keer voor een uitverkochte AB.maar eerst komt hij effe warm draaien op ons podium!  Brihang en Dranouter, dat is een match made in heaven. Lekker dichtbij, Brihang zijn nieuwe nummers als eerste ontdekkken! Het beloofd een unieke woensdag avond te worden en we geven u de tip: wacht niet te lang om je ticket te scoren! 

Het Eetcafe zal open zijn van 18u30. De keuken is deze avond gesloten. Deuren concertzaal open om 19u15 en concert start om 20u00. 

VOORVERKOOP START OP WOENSDAG 23 AUGSTUS OM 10u VIA TICKETLINK! 

Tickets:

VVK 22 euro - ADD 25 euro

Brihang - Tussenin (audio)