BAL EXPERIENCE : Variomatic + Zotte Sonerien (F) + workshops

Concert

Met Bal Experience willen we niet alleen een top bal met top balfolk aanbieden, maar we organiseren meestal ook nog dansateliers in de namiddag. Dit is deze keer niet anders!

PROGRAMMA  

*13:30 tot 15:30 dansworkshop met Bernard Duthoy

Initiatie "Traditionele dansen uit Noord-Griekenland" (Makedonia en Thraki) met speciale aandacht voor de structuur en de (onregelmatige) maatvormen van deze dansen. Tijdens een workshop “Traditionele dansen uit Noord-Griekenland” laat Bernard Duthoy ons kennis maken met enkele dansen die nog altijd zeer populair zijn daar en op alle feesten aan bod komen. Bernard Duthoy stichtte de groep Balkan Brugge, en organiseerde danscursussen met gastdocenten uit Balkan landen. Zelf danst hij vaak in Bulgarije, Noord-Macedonië en Griekenland."

*16:00 tot 18:00 dansworkshop met Michel Verein

 Initiatie tot Bretoense volksdansen 

*20:30 Bal Folk met Zotte Sonerien (F)

Is een Noord- Frans duo die met doedel en houtblazers opzwepende Bretoense dansmuziek spelen. 

*22:00 Bal Folk met Variomatic

De Belgische zesmansgroep Variomatic begon ooit als gelegenheidsgroep op het jaarlijks Soirée Bourée evenement, maar is intussen uitgegroeid tot een geoliede popfolk-rockband. In de samenstelling komen we bekende namen tegen uit de Belgische folkscene. Variomatic brengt een grotendeels instrumentaal repertoire, veelal zelfgeschreven (met name door Paul Garriau) en zowel geschikt als luistermuziek, als om op te dansen. Muzikale grapjes – knipogen – zoals de herkenningtune van de TV-serie The A-Team en verwijzingen naar oude hits zorgen voor een ontspannen sfeer.

Variomatic heeft als uitdagend doel van folkmuziek popmuziek te maken en van popmuziek folkmuziek te maken. Het programma kan je zien als een soort van 'best of' van balnummers van de afgelopen 15 jaar, maar daarnaast deinst de groep, olv Koen Garriau, er ook niet voor terug om bekende popsongs in een iets ander kleedje te steken zodat ze perfect dansbaar zijn.

Welke muzikant ook in de drivers seat zit: Variomatic schakelt vloeiend van eigentijdse folk naar funky popmuziek. Of zoals u wil: van stevige rock richting intiemere blues. Onderweg herkent u ongetwijfeld een bekende tv-tune of een hit uit de oude doos. Maar vergis u niet: terwijl u gezellig achterin zit, zijn deze muzikanten zo strak op elkaar ingespeeld dat u zich spontaan overgeeft aan hun natuurlijk drive.

Variomatic:

  • Koen Garriau (Fluxus): saxen
  • Paul Garriau (Fluxus/Ashels): draailier
  • Koen Dewaele (Kadril): bas
  • Bert Leemans (EmBRUN/Airbags): diatonische accordeon
  • Dirk Verhegge (Kadril/De Garre):gitaar
  • Stef Vanstraelen (Yevgueni):drum

Tickets: 

Prijs dansworkshop: € 9 per workshop of  € 15 voor allebei 

Prijs Bal + 2 dansworkshops: € 22 (enkel via voorverkoop!) 

Tickets Bal: VVK € 12 - ADD € 14

Tussen workshops en bal kan u terecht in het Eetcafé voor een lekkere maaltijd. Een tafel reserveren in het Eetcafé kan via deze link of 057 44 69 33. 

Variomatic - Tribute de Dana (Manau) (Festival Dranouter 2017)