BAL EXPERIENCE : Variomatic

Concert
za 08/04 - 20u30

De Belgische zesmansgroep Variomatic begon ooit als gelegenheidsgroep op het jaarlijks Soirée Bourée evenement, maar is intussen uitgegroeid tot een geoliede popfolk-rockband. In de samenstelling komen we bekende namen tegen uit de Belgische folkscene. Variomatic brengt een grotendeels instrumentaal repertoire, veelal zelfgeschreven (met name door Paul Garriau) en zowel geschikt als luistermuziek, als om op te dansen. Muzikale grapjes – knipogen – zoals de herkenningtune van de TV-serie The A-Team en verwijzingen naar oude hits zorgen voor een ontspannen sfeer.

Variomatic heeft als uitdagend doel van folkmuziek popmuziek te maken en van popmuziek folkmuziek te maken. Het programma kan je zien als een soort van 'best of' van balnummers van de afgelopen 15 jaar, maar daarnaast deinst de groep, olv Koen Garriau, er ook niet voor terug om bekende popsongs in een iets ander kleedje te steken zodat ze perfect dansbaar zijn.

Welke muzikant ook in de drivers seat zit: Variomatic schakelt vloeiend van eigentijdse folk naar funky popmuziek. Of zoals u wil: van stevige rock richting intiemere blues. Onderweg herkent u ongetwijfeld een bekende tv-tune of een hit uit de oude doos. Maar vergis u niet: terwijl u gezellig achterin zit, zijn deze muzikanten zo strak op elkaar ingespeeld dat u zich spontaan overgeeft aan hun natuurlijk drive.

Variomatic:

  • Koen Garriau (Fluxus): saxen
  • Paul Garriau (Fluxus/Ashels): draailier
  • Koen Dewaele (Kadril): bas
  • Bert Leemans (EmBRUN/Airbags): diatonische accordeon
  • Dirk Verhegge (Kadril/De Garre):gitaar
  • Stef Vanstraelen (Yevgueni):drum

VVK € 12 - ADD € 14- Ledenkorting €2

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Mogelijk zijn er in de namiddag nog workshops volkdansen gepland, dus hou onze socials en nieuwbrief in de gaten voor meer info! 

Variomatic - Tribute de Dana (Manau) (Festival Dranouter 2017)