SPOOK is een kraakvers trio met Simon Segers (De Beren Gieren, Black Flower, MDC III) op drums, Nicolas Rombouts (Ottla, Guido Belcanto, Stef Kamil Carlens) op contrabas en Filip Wauters (Backback, The Whodads) op pedalsteel en gitaar.

Wat in de zomer van 2019 begon als een eenmalige ontmoe­ting voor een carte blanche op het Gentse Citadelic Festival, is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardig en gelijk­waardig collec­tief dat het spannings­veld tussen impro en compositie slinks tracht te ontmijnen met intens samenspel en uitgekiende thema’s.  Hun debuutplaat kwam in het voorjaar van 2022  bij het legendarische W.E.R.F. Records 

Soms moet alles kapot, soms zweeft alles weg, soms houden progritmes het SPOOK in bedwang. Maar nooit wordt er minder dan op het scherp van de snee gemusi­ceerd. De pedalsteel en de effecten­pe­dalen die Wauters eraan verbindt, geven de muziek van SPOOK de allure van ‘free country’ of ‘post western’. Wat de drie coherent spelende musici – je voélt ze echt naar elkaar luisteren – daarmee bedoelen, ontdek je simpelweg live! 

Luminous Dash: "Country muziek voor niet-country liefhebbers. Americana voor de vrije ziel. Pedal steel gecenterde psychedelica met een lichte afdronk van gedroogde paddo’s." + "Vrijheid door improvisatie en fun, daar draait het om bij SPOOK. Drie mannen van stand verenigd in een muzikaal vehikel waar de zin voor avontuur en vrijheid vanaf spat. En wij kunnen daar gewoon om het even wanneer naar luisteren, gelukzakken die we zijn!"

Live recensie Luminoush Dash: "SPOOK dompelde ons een uur lang onder in een muzikale wereld die we nog nergens anders hoorden. Op plaat klinkt dat al geweldig, maar live komt het nog een pak directer binnen. Muziek zien maken door topmuzikanten is nog net iets anders dan diezelfde muziek beluisteren vanop plaat, cd of streamer. Als je dat dan kan doen vanop een paar meter afstand, dan besef je pas ten volle hoeveel vakmanschap dit soort muziekmakerij vereist.Top band, top plaat, top optreden!"

GRATIS!! 

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

SPOOK