Kieran Goss en Annie Kinsella (IE)

Concert


Kieran Goss is met Luka Bloom een van Ierlands grootste folk singer-songwriters. Samen met zangeres Annie Kinsella bracht hij in maart 2019 hun eerste officiële duoalbum Oh The Starlings uit. 

De plaat is het debuut van dit duo, waarbij vooral Annie de lead vocals voor haar rekening neemt. Het album werd in New York opgenomen met de gerenommeerde producer Kevin Killen (o.a. bekend door producties van David Bowie en Peter Gabriel) achter de knoppen.

Het album start met de prachtige titeltrack. Het is een ode aan hun woonplaats in het Westen van Ierland en de eenheid en kracht, die de bevolking op het platteland uitstraalt. De mooiste track is de folk traditional Come Back Liza. De song is bekend door de uitvoering van Harry Belafonte uit 1956. De nieuwe bewerking heeft een aangename ruimtelijke sfeer, dankzij een aantal echo-elementen. Jewel Of The South is voorts een juweeltje. Dit lied van Rodney Crowell valt vooral op door de geweldige harmonieuze zang tussen Kieran en Annie. De bewerking van het door Colum Sands geschreven lied Michael’s Orchard is ook zonder meer geslaagd. The Song Of Wandering Aengus is een muzikale bewerking van een gedicht van William Butler Yeats. Ontroerend klinkt voorts het door Chris Gavin gecomponeerde As Mam Lay Dying.

Dit luisterrijke album vol met romantische folkpop is zeker de moeite om aan te schaffen en nog beter live. 

Kieran songs werden al opgenomen door Rodney Crowell, Mary Black en Ilse Delange. Samen met zangeres Annie Kinsella wisten ze op hun voorbije tournees het Europese publiek te betoveren, wat vaak resulteerde in staande ovaties. Met liedjes, verhalen en wonderschone harmonieën transporteren ze de luisteraar naar een andere wereld, dit is muziek uit het hart en een show die je zowel laat lachen als laat huilen. Muziek die je raakt door haar oprechte schoonheid.

“De titelsong van Oh The Starlings componeerde het koppel samen, een prachtige folk-ode aan de thuishaven aan de Ierse Westkust die vaak onderschatte waarde van de geborgenheid in een kleinere gemeenschap in herinnering brengt. ”

— Written in Music

Wie hun vorige passage in het Muziekcentrum zag, weet dat dit een niet te missen concert is!  

VVK: 15 euro – ADD: 17 euro – Min 18: 5 euro  - Leden: - 2euro

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Kieran Goss and Annie Kinsella: 'Oh, The Starlings'