Alasdair Roberts (SCO)

Concert


Alasdair Roberts is een muzikant uit Glasgow - voornamelijk zanger en gitarist - geboren in Duitsland en opgegroeid in centraal Schotland. Door Folk Radio UK geprezen als "één van onze meest getalenteerde, belangrijke en relevante songwriters", heeft hij in de afgelopen twee decennia verschillende veelgeprezen albums uitgebracht. Hij bracht drie albums uit onder de naam 'Appendix Out' en nam daarna zijn eerste soloalbum op onder zijn eigen naam.
 
Hij put uit de traditionele zang- en muziekcultuur van Schotland, en verder weg, om zowel zijn eigenzinnige en suggestieve composities als frisse interpretaties van folksongs en verhalende ballades te creëren.
 
Alasdair geniet van een breed scala aan samenwerkingen met collega-muzikanten en met kunstenaars uit andere disciplines. Hij speelt in de groepen Furrow Collective, Current 93 en Green Ribbons en heeft uitgebreid getoerd in het Verenigd Koninkrijk en wereldwijd, zowel solo als met verschillende muzikale kompanen.
 
Een Schotse troubadour die het onbegane pad verkiest.De ideale afsluiter van je weekend! 

  •     ‘One of our most talented, important and relevant songwriters and song-adapters.’ – Folk Radio UK
  •     ‘Quietly escalating towards Scottish national treasure status’ – Mojo
  •     ‘An artist in consummate control of his art’ – Uncut

Maar niet enkel deze Schotse bard op ons podium, maar ook regionaal toptalent Arend Delabie in het voorprogramma. Deze jonge Kortijkse singer-song writer gaat binnen de Vlaamse muziekscene nu al over de lippen en hij moet nog zijn eerste officiële release uitbrengen.... Deze is dus echt wel de ideale afsluiter van je weekend!

OPGELET:  concerten op zondag starten altijd om 20u00 ipv 20u30! 

VVK: 16 euro – ADD: 18 euro – Min 18: 5 euro - Leden 2 euro korting

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Alasdair Roberts "The Green Chapel" (Official Live Video)