The Trials of Cato (UK)

Concert


The Trials Of Cato zijn oorspronkelijk uit Noord-Wales en Yorkshire maar verbleven een drietal jaren in Libanon waar de groep gevormd werd. Ze verhuisden terug naar het Verenigd Koninkrijk om snel hun titelloze debuut-EP te produceren in het Abbey Road Institute in Londen.

De opname werd goed ontvangen - BBC Radio 2's Mark Radcliffe prees hen als "een van de echte ontdekkingen in het folkcircuit van de laatste tijd".

In 2018 bracht het trio 'Hide And Hair' uit. Verbluffende instrumentale techniek gekoppeld aan een innovatieve presentatie van traditioneel en origineel materiaal.

Met een duidelijke knipoog naar de muzikale revivals van de jaren zestig en zeventig, is Hide And Hair geworteld in de folktradities van Ierland en Groot-Brittannië, maar de thema's blijven beslist eigentijds en vragend. Opgenomen in het voorjaar van 2018 in de Penylan studio's in het midden van Wales, is het scala aan materiaal enorm divers.

Doorheen 'Hide And Hair' is de vaardigheid, speelsheid en bereidheid van de band om hun geluid - en het genre - te blijven verkennen en ontwikkelen, duidelijk. Of ze nu hun vak beoefenen als buskers, optreden voor duizenden op festivals in heel Europa, of regelmatig hun eigen clubshows uitverkopen, The Trials of Cato hebben de wind met zich mee. De recensies logen er niet om en in 2019 wonnen ze de vermaarde BBC Radio 2 “album van het jaar” Folk Award. Covid verstoorde zoals voor velen een normaal concertleven en van toeren kwam niet veel in huis. Een van de oorspronkelijke leden (Will Addison) verliet de groep en werd vervangen door Polly Bolton. Een erg veelzijdige instrumentaliste en zangeres (die ook al te zien was bij The Magpies) die beslist een nieuwe en inspirerende dynamiek toevoegt.

Het langverwachte tweede album wordt eind 2022 verwacht. 

Een groep om naar uit te kijken!

The Trials of Cato est né au Liban, bien que le trio soit originaire d'Angleterre et du Pays de Galles. Le groupe rend hommage à la tradition folklorique avec des airs modernes et rythmés et des histoires fascinantes. Ils ont une excellente réputation sur scène et à Dranouter, avec leur nouvel album à leur actif, ils vont vous époustoufler avec leur son énergique et unique. 

Mét:

Mandoline, tenor banjo, vocals - Robin Jones
Gitaar, vocals - Tomos Williams
Mandoline, clawhammer banjo, Ierse Bouzouki en vocals - Polly Bolton

VVK € 16 – ADD €18 – min 18  € 5 - Ledenkorting €2

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

The Trials of Cato - Thought You Were My Friend live at Junction 1, Cambridge