Foyerconcert: Schreel Van Den Velde

Concert

Schreel Van De Velde is het beestige duo bestaande uit drummer Casper Van De Velde (bekend van Schntzl, Bombataz, Donder) en klassiek geschoolde gitarist Lucas Schreel (bekend van zichzelf). Twee rotgetalenteerde jonge honden die graag en goed samen spelen. Hun debuutalbum 'Balts' is een collectie van instrumentale miniatuurtjes die gevoelens van melancholie, geluk en vreugde oproepen. Instrumentaal en abstract, klaar om door de luisteraar met betekenis te worden gevuld.

Dansende Beren over band en het album Balts: 

"Beide muzikanten zijn zowel in hun samenspel als in hun individuele talent betoverend..... Twee heren met een uniek muzikaal eilandje dus, maar in constante dialoog, improviserend, oog houdend voor elkaar en vooral elkaar aanvullend. Zo vervlechten ze hun verwarmende spelen samen tot een bijna meditatief klanktapijt"

"Wat Schreel Van De Velde zo verslavend maakt is hun vertrekpunt: constante verwondering. Naar dierlijk gedrag, naar pracht in zowel natuur en cultuur (en waar deze twee samenkomen), maar ook naar elkaar toe. Balts weet daardoor de verstildheid van het menselijke bestaan in zijn bredere leefomgeving ontzettend goed te vangen"

Schreel Van De Velde est le duo bestial composé du batteur Casper Van De Velde (connu de Schntzl, Bombataz, Donder) et du guitariste de formation classique Lucas Schreel (connu pour lui-même). Deux jeunes chiens aux talents exceptionnels qui aiment jouer ensemble et qui jouent bien. Leur premier album "Balts" est une collection de miniatures instrumentales qui évoquent des sentiments de mélancolie, de bonheur et de joie. Instrumental et abstrait, prêt à être rempli de sens par l'auditeur.

Het concert is gratis!

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Schreel Van De Velde - Zeebeer