Bal Experience: PHLOX en LOOGAROO + Workshops Baskische dans

Concert
za 03/12 - 20u30

PHLOX is een gloednieuwe Folkgroep onder leiding van accordeonist Guus Herremans. De groep is ontstaan uit wat vroeger ‘The Bazz Explosion” was, maar door de Corona-crisis zijn een aantal muzikanten andere wegen ingeslagen. PHLOX is dus de doorstart met een nieuwe bezetting, nieuwe composities en dit alles in een fris, nieuw jasje.

PHLOX speelde in 2021 zijn eerste concerten en werd goed onthaald op het Boombalfestival en een Boombal in De Centrale te Gent.

PHLOX:

Elias Storme: Sopraan- en tenorsaxofoon (leerkracht Jazz-Pop-Rock in Dé Academie van Ieper, Ieperse roots)
Guus Herremans: Accordeon 
Jelle Van Cleemputte: Elektrische bas
Wannes Cornelis: Drums

Loogaroo is een nieuw balfolkduo met Pablo Golder (diatonische accordeon/EKKO) en Florian De Schepper (akoestische gitaar/Broes). Na meer dan 6 jaar samen op pad te zijn geweest met verschillende projecten, begonnen Pablo & Florian onlangs in een duo te spelen en besloten om deze nieuwe band voort te zetten die ze "Loogaroo" noemden.

Niet te verwarren met "loup-garou", "loogaroo" is een Caraïbisch mythologisch wezen dat zichzelf verandert in een heldere bal van licht om de nacht te achtervolgen. Geen wolfshuilmuziek maar krachtige en verrassende melodieën van Pablo, begeleid door Florianen groovy en pompende ritmes die je de hele nacht door laten dansen, zelfs bij volle maan.

Programma 

  • 13:30 - 15:30: Workshop 1 Baskische Dans 
    Traditionele Baskische dans door Izaskun Iturri, choreografe en vaste danseres van het legendarische Korrontzi.  Deelnemers leren een Fandango, Arin-Arin, Baskische Polka te dansen ... De les zal worden gegeven in het Engels. 

  • 15:30 Pauze

  • 16:00 tot 18:00: Workshop 2 Baskische Dans

  • U kan tussen workshops en bal terecht bij het Eetcafe voor een drankje en/of een maaltijd! Reserveren kan via deze link.

  • 20:30 Bal met PHLOX en Loogarou 

Danser ensemble sur les meilleurs airs de balfolk joués par les meilleurs groupes, c'est ça Bal Experience.  Pour cette édition, nous avons réussi à mettre la main sur deux nouveaux groupes très frais : PHLOX et Loogaroo . PHLOX fait un bon mélange de jazz dansant et de folk entraînant. Loogaroo, ce sont des mélodies puissantes et surprenantes accompagnées de rythmes groovy et entraînants qui vous feront danser toute la nuit. Il est possible que des ateliers de danse soient organisés pendant la journée. Mais rassurez-vous, vous allez danser jusqu'à ce que vous tombiez ! 

WORKSHOP:  VVK € 16 twee workshops -  € 10 euro één workshop - ADD € 18 - € 12  

BAL: VVK € 11 - ADD € 13 - Ledenkorting €2

WORKSHOPS (2) + BAL:  VVK € 20  - ADD € 22 

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

PHLOX - Galdakhao

Loogaroo - Moreton Bay