Vito is het muzikale project van Gentenaar Vito Dhaenens. Muziek werd hem als kind met de paplepel meegegeven. Z'n vader, Dirk Dhaenens (frontman van de 90's rockband Derek and The Dirt), is zelf muzikant en ging heel vaak spelen, waardoor kleine Vito dus al heel snel met muziek in contact kwam. De grootste liefde die hij van thuis uit mee kreeg, is de liefde voor gans het repertoire van Bob Dylan -die voor hem fungeert als z'n muzikale grootvader- en de liefde voor JJ Cale.

Voor Vito begon het eigenlijk allemaal in 2017 toen hij zonder enige verwachting de derde plek behaalde op het provinciaal rockconcours Westtalent. Enkele maanden daarna, in de zomer van 2018, kaapte hij ook nog eens de hoofdprijs weg op Jong Muziek - het muziekconcours van Theater Aan Zee - waardoor hij onmiddellijk in de schijnwerpers kwam te staan.

Ondertussen heeft Vito twee EP's uitgebracht en is hij gewapend met tientallen shows in bijna alle mogelijke zalen/clubs van Vlaanderen. Het werd dan ook tijd om zich te gaan focussen op z'n eerste langspeler met 'The Restless Kind' als resultaat. Voor de opnames van dit album verzamelde Vito 6 muzikanten rond zich die nog nooit samen hadden gespeeld. Hij koos ze puur instinctief en dit resulteerde in een natuurlijk, eerlijk en rauw album dat ons onmiddellijk terug katapulteert naar de 60's en 70's.

Folk, classic rock, country en indie worden moeiteloos gecombineerd in deze negen nummers, die van Vito een unieke songwriter maken in het hedendaagse Belgische muzieklandschap.

De band bestaat momenteel uit Ramses Van Den Eede (Mooneye, Teen Creeps), Nathan Ysebaert (Shht), Maxime De Vos, Timotheus De Beir (Whorses), Mauro Bentein (LAGUNA), Renaud Oudenaerde en Vito himself.

Vito est le projet musical du gantois Vito Dhaenens. La musique lui a été inculquée dès son enfance. Son père, Dirk Dhaenens (leader du groupe de rock des années 90 Derek and The Dirt), est lui-même musicien et sortait souvent pour jouer, de sorte que le petit Vito a été en contact avec la musique très tôt. Le plus grand amour qu'il a reçu de la maison est un amour pour le répertoire entier de Bob Dylan - qui agit comme son grand-père musical pour lui - et un amour pour JJ Cale.

VVK: 14 euro – ADD: 16 euro – Min 18: 5 euro

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Vito - Live at Theresia