Scott H. Biram, aka ‘The Dirty Old One Man Band’, is een Amerikaanse rootsmuzikant, platenproducent en dominee. Hij staat vooral bekend als dé vertegenwoordiger van het muziekgenre onemanband. Biram begon zijn carrière in de jaren 90 met de punkband ‘The Thangs’ en twee bluegrassbands genaamd ‘Scott Biram & the Salt Peter Boys’ en ‘Bluegrass Drive-By’. Later besloot hij om zijn eigen weg op te gaan en richtte een onemanband op.

Voor zijn album ‘Bad Ingredients’ werd hij bekroond op de Independent Music Awards met een award voor ‘Best Blues Album’. Daarnaast werd hij ook driemaal genomineerd voor ‘Best outlaw male’ op The Ameripolitan Awards.

Van Amerikaanse blues tot punk tot country. Geen enkel genre gaat Scott H. Biram uit de weg. Door HUMO wordt Scott H.Biram gezien als het evenbeeld van Seasick Steve. Beiden kunnen met één stem en één geluid een volledig publiek overdonderen.

Rootstime over Biram: "Scott H. Biram is alleen zeker géén kleine mijnheer. Biram kan al ogen op een indrukwekkende carrière, zowel solo als met een van de bands, waarmee hij de andere, wat zwaardere dingen kon doen. Dat hij nu als one man band verder gaat is niet verwonderlijk. Zijn metal-punk-folk-blues-roots zullen in zijn muziek steeds herkenbaar blijven. Biram is met dit album opnieuw helemaal de ‘Dirty Old One Man Band’. Biram gooit al zijn ideeën in een grote pot, zet het vuur wat hoger en roert alles eens goed om, om hieruit zijn verhalen over het kwaad en de redding te putten. Scott H. Biram zingt vanuit zijn ziel voor de zielen van zijn fans, die hij met zijn nieuwe album nog veel dieper zal raken. Een ontdekking en een grote aanrader!"     

Scott H. Biram, alias "The Dirty Old One Man Band", est un musicien roots, producteur de disques et "ministre" américain. Le représentant du genre musical " one man band " vient se présenter au Muziekcentrum Dranouter. Ce concert a déjà été reporté plusieurs fois, les billets achetés restent valables pour ce concert !

VVK: 16 euro – ADD: 18 euro – Min 18: 5 euro  

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Dit concert werd al meermaals uitgesteld. Wie al tickets had, blijven die natuurlijk geldig voor deze datum! 

Scott H. Biram "Slow & Easy" (Official Music Video)