Paul James and the Drowned Lovers (UK)

Concert

Paul James is een zanger en muzikant uit Newbury (England). Hij speelt saxofoon en doedel bij oa folklegendes Blowzabella en Evening Star. Hij componeerde en speelde de muziek voor het veelgeprezen toneelstuk "Comus" in Shakepeare's Globe Theatre, Londen in 2016 en je hoort zijn muziek af en toe op tv en in documentaires op de BBC. 

In 2017 kwam zijn debuutplaat "The drowned lover and other dark tales". Paul's soloalbum The Drowned Lover en Other Dark Tales is gebaseerd op zijn liefde voor traditionele volksliedjes gecombineerd met sterke verhalen en zijn vermogen om allerlei muzikanten en invloeden samen te kanaliseren in een heel divers geluid.  De band die hij voor de opvoering zijn plaat samenstelde, bouwt daarop voort. Naast de basis van Britse traditionele volksmuziek hoor je ook wereldmuziek, indierock, funk en jazz en samen maken die een glorieus geluid dat gaat van rustige akoestische songs tot volbloed rock en elektronica. Live spelen ze naast songs van het album , ook een paar verrassende coverversies over leven, dood, vreugde en teleurstelling.

The Drowned Lovers zijn: Paul James - vocals, saxofoon, doedel en keyboards. Fiona Barrow - viool en keyboards. Emma Holbrook - drums en percussie. Victor Nicholls - electrische gitaar en electronica. Jo Wadeson - bass gitaar.

VVK € 13 - ADD € 15 - Ledenkorting €2 - Min 18 €5

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Maar dat is nog niet alles! 

Wist je dat Paul een unieke workshop samenspel heeft ontwikkeld?  Tijdens de workshop ontstaat er een echte Folk Big Band.

Meer nog, tijdens het concert die avond speel je als deelnemer zelfs een nummer mee met deze Britse top folkband.      

Er wordt vertrokken vanuit een tune en leer je werken als een team om tot een echt folk big band geluid te komen.
Geschikt voor alle leeftijden, alle niveaus, elk muziekinstrument. Geen voorkennis van volksmuziek nodig!

Praktisch:

  • Datum: 28 mei 2022
  • Uur:       14u00 tot 16u00.
  • Kostprijs: 12 euro (workshop inclusief ticket concert)

Reserveren voor de workshop kan via de ticketlink! 

Deuren open concert: 20u00

Start concert: 20u30

Meer info? info@dranoutercentrum.be

Dit concert werd al meermaals uitgesteld. Wie al tickets had, blijven die natuurlijk geldig voor deze datum! 

Paul James and the Drowned Lovers / The Rolling of the Stone