MANdolinMAN, Jeroen Lenaerts & Mathijs Bertel: Houtekiet

Concert

Na twee succesvolle albums met eigentijdse bewerkingen van traditionele muziek uit onze streken gaat MANdolinMAN, samen met electronicawizard Mathijs Bertel (Ansatz Der Maschine), nog een stap verder in het uitwerken van dit oude repertoire. De oude melodieën krijgen door extra toevoeging van samples, beats en soundscapes een nieuwe, ongehoorde organische sound.

Als er één boek is uit de Vlaamse literatuur dat het tijdloze en universele karakter, de sfeer van de muziek en de tegenstelling tussen oud en nieuw kan bekrachtigen, is het wel ‘Houtekiet’ van Gerard Walschap. Een heidens ‘Evangelie’ over het ontstaan van de beschaving, maar tegelijkertijd een blauwdruk van het algemeen menselijke, het leven en het sterven.  

Meesterlijk verteld en gespeeld door Jeroen Lenaerts, bij het grote publiek vooral bekend van zijn rol (Tim) in 'Thuis', snijdt deze uitzonderlijke roman dieper dan ooit. Enkele jaren geleden ontdekte Jeroen zijn vocale kwaliteiten en volgde hij een klassieke zangopleiding. Het zal dan ook niet verbazen dat MANdolinMAN hier dankbaar gebruik van maakt.

De voorstelling wordt gekruid met krachtige projecties van Lot Vandekeybus. Na jaren cultuurredactrice voor Cobra.be te zijn, kiest Lot nu resoluut voor de muziek (De Kift) en haar werk als illustratrice.  

Muziek: MANdolinMAN (Andries Boone, Dirk Naessens, Maarten Decombel en Peter-Jan Daems) & Mathijs Bertel (Ansatz Der Maschine)

Woord en spel: Jeroen Lenaerts

Tekeningen en projecties: Lot Vandekeybus

Tekst en regie: Jonas Van Thielen

VVK: 16 euro – ADD: 18 euro – Min 18: 5 euro  

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Houtekiet - Jeroen Lenaerts met MANdolinMAN & Mathijs Bertel (Ansatz der Machine)