Lenny & de Wespen

Concert

Lennaert Maes en de zijnen brengen kleinkunst van de 21ste eeuw. Geinige en spitsvondige teksten in het Nederlands gebracht, op een bedje van pop, folk en softrock.

Met het album ‘Zin’ (2017) kende de groep een groot succes. Songs zoals ‘Jij’ en ‘Hey Marie’ stonden wekenlang in de Vlaamse Top 50 van de Ultratop 50. ‘Hey Marie’ haalde zelfs de top 10. In oktober 2018 verschijnt de nieuwe cd ‘Instant’, waarmee Lenny & De Wespen in de zomer tourt op o.a. Festival Dranouter, Na Fir Bolg, Beleuvenissen en Boterhammen in het park.

Nu zijn Lennaert Maes en zijn wespen Andries Boone, Roeland Vandemoortele, Bert Huysentruyt & Mathias Moors terug én met een nieuwe langspeler onder de arm. December 2020 werd hun vijfde langspeler PLEISTERPLAAT gereleased, met daarop 12 nieuwe songs en 12 wondere beelden erbij van Vicky Bogaert. Met kersvers bandlid Roeland Vandemoortele aan het stuur als producer, en drummer Bert Huysentruyt aan de knoppen als geluidsmixer, kreeg het album een nieuwe, warme en gelaagde sound mee.

In 2022 viert Lenny en zijn trouwens hun 20-jarig bestaan en staan een hele reeks jubileum-concerten gepland, zoals dit concert in Dranouter. En op 02/02/2022 verschijnt er zowaar ook 'n Best Of, met naast 20 singles ook 2 live-tracks en 3 gloednieuwe songs. 

De pers over Lenny & de Wespen! 

“Op een podium is Lenny één brok energie. De man charmeert met meerdere gezichten, uitstekende muzikanten en goede teksten.” - Het Nieuwsblad

"Prima band met teksten waarin humor en diepgang subtiel in elkaar haken." - muziekblad OOR (NL)

"Lenny & de Wespen is gestegen naar een niveau waar er niet veel thuishoren” - Folk magazine

VVK: 16 euro – ADD: 18 euro – Min 18: 5 euro  

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33.

 

E314 - Lenny & de Wespen