Whyte (SCO) + Hoëla Barbedette (BRET) (UITGESTELD!)

Concert

Hoëla Barbedette is een harpiste die, ondanks haar jonge leeftijd, een lange staat van dienst heeft. Ze speelt op een microtonaal gestemde harp. Om het niet te ingewikkeld te maken, ze gebruikt een afwijkende stemming dan wat vandaag gebruikelijk is in de westerse muziek. Als pedagoge is ze niet vies van experiment en zoekt met de gedreven ziel van een artiest altijd nieuwe horizonten op. Hoëla brengt muziek uit centraal Bretagne, op traditionele basis, maar met een heel eigen invalshoek en met smaak toegevoegde kruiden. Bezwerend en ontroerend...

Whyte is een duo bestaande uit electronic componist Ross Whyte (Aberdeenshire) en Gaelic singer-songwriter Alasdair C. Whyte (Isle of Mull). Ze hanteren de uitgangspunten van de sean-nos: lange, trage, melancholische en diep ontroerende balladen. Maar dan wel met een Schotse referentie! Elektronica vormt naast natuurklanken de basis voor de beklijvende nummers van dit duo. Alle songs zijn gebaseerd op oude liederen en verhalen. De vocale stijl is gelieerd aan lokale (Gaelic) tradities, maar de uitvoeringen staan in het hier en nu. Synthesizers, samplers, effect apparatuur en toetsen ondersteunen de betoverende zang van Alasdair.De melancholische muziek van dit duo, vergis je niet, is wel degelijk voor het grootste deel nieuw gecomponeerd. De dikwijls lang uitgesponnen nummers brengen je in een authentiek meditatieve sfeer.

VVK: 16 euro – ADD: 18 euro – Min 18: 5 euro - Leden 2 euro korting

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Dit concert is een fijne samenwerking tussen Muziekclub 't Ey en WESP vzw. 

Klik hier voor alle veiligheidsmaatregelen die van tel zijn voor deze activiteit.

Extrait nouvel album

WHYTE - Canto