Tiny Legs Tim Band

Concert

“Call Us When It’s Over”  —het 6de studio album van Tiny Legs Tim— is een spontane uitbarsting van energie. Een ode aan het ‘samen muziek maken’ na maanden muzikaal braakland tijdens de eertse lockdown.

We zullen de lente en de zomer van 2020 nooit vergeten. In maart werd de wereld getroffen door de Covid-19 pandemie. Overal ter wereld gingen steden en landen in lockdown, werden bars en podia gesloten en verstomde elke vorm van livemuziek. 

Na drie maanden van totale isolatie —zonder jamsessies of optredens in Missy Sippy Blues & Roots Club in Gent of eender welke plaats— besloten Tiny Legs Tim en enkele vrienden een weekend te boeken in de The Yellow Tape recording studio. Het doel: vastleggen van de emotionele ontlading en de energie van die eerste keer opnieuw samen spelen. 

Een eenvoudige live-opstelling, een 60's Faylon mengtafel en een oude 24-track tapemachine werden gebruikt om deze uitbarsting van muzikale vreugde op te nemen. Tijdens het weekend bereikten Tim en zijn muzikanten de aanstekelijke flow die ze al zo vaak mochten ervaren tijdens de nachtelijke jams in een volgepakte en stomende Missy Sippy. Vier muzikanten die tot één geheel versmelten in een energieke dans met het publiek, geleid door de zwoele beats van de drums (Bernd Coene), de dirty grooves van de bas (Mattias Geernaert) en de opzwepende dialoog van de gitaren (Toon Vlerick & Tiny Legs Tim). 

Tim en zijn kompanen hebben lang moeten wachten tot ze gebeld werden maar eindelijk is het zo ver. Dit viertal staat te popelen om elkaar en het publiek op sleeptouw te nemen voor een energieke liveshow vol positieve energie en spelplezier.

Bezetting:

Tiny Legs Tim: gitaar en zang

Toon Vlerick: gitaar

Mattias Geernaert: bas

Bernd Coene: drum

VVK € 18 - ADD € 20 - Ledenkorting €2 - Min 18 €5

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Dit concert werd al meermaals uitgesteld. Wie al tickets had, blijven die natuurlijk geldig voor deze datum! 

Vanaf 1 november 2021 hanteren we zowel in het Eetcafé als Muziekcentrum Dranouter de controle op een Covid Safe Ticket. Bedankt om hier rekening mee te houden!  

Tiny Legs Tim - Live at TOOTS sessies (VRT/Canvas - 19/01/21)