't Was ol Weg

Concert
vr 12/11 - 20u30

Maak je klaar voor een innemende muzikale vertelvoorstelling van formaat. ’t Was ol Weg' is een monoloog over de heropbouw van de Westhoek na de Eerste Wereldoorlog, met Stefan Vancraeynest, Bart Cafmeyer en Kobe Sercu. Het verhaal katapulteert je naar een tijd waarin oorlogskoorts en de Spaanse griep de mensheid in hun greep hadden. 

Het fijn opgebouwde scenario van Stefan Vancraeynest, gebaseerd op historisch materiaal, bevat subtiele parallellen en/of steekjes naar de politiek van vroeger en van nu. De op waarheid berustende anekdotes zorgen dan weer voor heerlijke humor.

Niemand kan zo sappig en boeiend vertellen als Bart Cafmeyer. Als toeschouwer hang je de hele voorstelling lang aan zijn lippen - zo hard zelfs, dat zijn lippen er zeer van gaan doen.

De liedjes over afscheid en verdriet alsook de instrumentale muziek die Kobe Sercu uit zijn gitaren tovert, passen als gegoten bij dit verhaal over een streek die als een feniks herrijst uit het puin. Kortom: 't Was ol Weg is geen zoveelste reconstructie van oorlog en pijn, maar een machtig en ontroerend verhaal over veerkracht en trouwe vriendschap. Verteltheater pur sang.

Deze voorstelling is in samenwerking met de Gemeente Heuvelland

VVK € 8 - ADD € 10 

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33.