Philippe Robrecht

Concert

De basis voor Philippe Robrechts zangcarrière werd al op zijn twaalfde gelegd en zeker twee jaar later, toen hij zijn eerste gitaar kocht en zijn eerste eigen liedjes tokkelde. Als 16-jarige knaap stond hij met zijn eerste groepje in het voorprogramma van o.a. Johan Verminnen en 2 Belgen. Ook traden ze twee keer op tijdens de Lokerse Feesten. Philippe zong eigen interpretaties van bekende songs van Tom Waits, Sting, Nick Cave en Billy Joel, steeds met een eigen touch. 

Philippe trekt zich terug in een afgelegen huisje, wat hem muzikaal inspireert. Hij wordt getipt aan manager Roland Beirnaert, net wanneer Philippe meer dan voldoende materiaal heeft voor een reeks eigen nummers. Het resultaat is een cd die erg klinkt à la Alan Parsons met strijkensembles door het The London Symphony. Singles zoals 'Magie'  en 'Vurige Tongen' slaan in als een bom: 'Tien om te Zien' ontdekt hem, hij krijgt de trofee van beste solodebuut tijdens Radio 2 Zomerhit, zijn singles schieten naar de top in de Vlaamse Top Tien...

Toch meet Robrecht zich snel een eigen imago aan. Hij blijft bewust uit de schijnwerpers en smijt zich op allerhande samenwerkingen en muzikale zijsprongetjes, zoals de show "De stoet van verlangens" met de steun van de Nederlandse groep De Dopegezinde Gemeente, Vera Coomans en Guido Belcanto.

Intussen woont Philippe Robrecht aan de Ierse Westkust. In december 2020 verrast hij met zijn album "2020". Daarop 11 nieuwe liedjes en 11 herwerkte oude bekende liedjes. Het is even wennen, maar het blijven ijzersterke songs. Leuk weetje: 'Magie' stond onlangs opnieuw op nummer 1 in de iTunes playlist, mede dankzij het VTM-programma 'Liefde voor muziek'.  Zijn laatste album komt hij graag voorstellen in Muziekcentrum Dranouter!

TICKETPRIJS: VVK: 15 euro – ADD: 17 euro – Min 18: 5 euro 

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

 
Onze coronagarantie:

Mocht een optreden van Muziekcentrum Dranouter niet kunnen plaatsvinden, dan krijgen tickethouders automatisch hun geld teruggestort. Zo is er voor jou geen enkele reden om geen tickets aan te kopen voor een concert!

De concertzaal van Muziekcentrum Dranouter is 100% coronaproof, volledig in lijn met het veiligheidsprotocol. Wij zorgen voor voldoende ruimte en afstand en voor alle nodige preventiemaatregelen. Muziekcentrum Dranouter voorziet alle locaties in het gebouw van alle nodige veiligheidsvoorzieningen. We volgen de adviezen van de overheid nauwgezet op en sturen bij indien nodig. Klik hier om alle voorzorgsmaatregelen na te lezen.

Philippe Roberecht - Magie (live bij Joe)

"Laat het zijn" - Philippe Robrecht (2020)

Philippe Robrecht - Magie (1993)