The Rheingans Sisters (UK)

Concert
vr 22/10 - 20u30

Zangeressen en multi-instrumentalisten Rowan en Anna Rheingans groeiden op in het Peak District in Noord-Engeland. Ze kregen de liefde voor traditionele muziek mee van hun muzikant-moeder en vioolbouwer-vader. Rowan Rheingans is binnen de Engelse folkscene alles behalve een onbekende: ze maakt deel uit van het populaire BBC Folk Award-genomineerde trio Lady Maisery. Daarnaast werkt ze samen met Nancy Kerr & The Sweet Visitor Band en de supergroep Songs of Separation, naast klinkende namen als Eliza Carthy en Karine Polwart.

Zus Anna woont en werkt als vioolspelster in Toulouse. Ze is een expert in Zuid-Franse volksmuziek, nadat ze een diploma behaalde aan het Conservatoire de Toulouse. Beide zusters bestudeerden ook heel wat tijd fiddle muziek uit Zweden en Noorwegen. Al deze invloeden uit zowel Noord- als Zuid-Europese volktradities verwerken ze in hun eigen interpretaties, composities en arrangementen. De afgelopen jaren hebben Rowan en Anna uitgebreid getourd door het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zweden en Australië. Nu is België (eindelijk) aan de beurt.

Dit concert is een samenwerking tussen drie Vlaamse folkclubs: Muziekcentrum Dranouter, Merode Festival/WESP vzw (Vlaams Brabant) en Muziekclub 't Ey (Belsele/Sint-Niklaas). Door deze samenwerking kunnen we de mooiste trad en folkacts uit Europa naar Vlaanderen halen. De komende jaren willen we deze samenwerking nog verder uitbouwen met gezamenlijke projecten en nog meer topconcerten. 

VVK: 16 euro – ADD: 18 euro – Min 18: 5 euro - Leden 2 euro korting

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

 

Dit concert werd al meermaals uitgesteld. Wie al tickets had, blijven die natuurlijk geldig voor deze datum! 

Onze coronagarantie:

Mocht een optreden van Muziekcentrum Dranouter niet kunnen plaatsvinden, dan krijgen tickethouders automatisch hun geld teruggestort. Zo is er voor jou geen enkele reden om geen tickets aan te kopen voor een concert!

De concertzaal van Muziekcentrum Dranouter is 100% coronaproof, volledig in lijn met het veiligheidsprotocol. Wij zorgen voor voldoende ruimte en afstand en voor alle nodige preventiemaatregelen. Muziekcentrum Dranouter voorziet alle locaties in het gebouw van alle nodige veiligheidsvoorzieningen. We volgen de adviezen van de overheid nauwgezet op en sturen bij indien nodig. Klik hier om alle voorzorgsmaatregelen na te lezen.

The Rheingans Sisters - The Yellow Of The Flowers