Jan Verstraeten

Concert

Uit het niets duikt Jan Verstraeten op. Deze twintiger, graficus van opleiding, werkte aan de soundtrack voor een film toen hij ontdekte dat hij liever de muziek wou maken dan de film zelf. Alles viel in een plooi. Inspiratie haalde de Sint-Niklazenaar bij obscure cowboyfilms en een bossanovaplaat van een bevriend muzikant.

In de herfst van 2018 leverde Jan Verstraeten een prachtige filmische indiepopsingle af: 'Moon Face'. Het zou de soundtrack kunnen zijn van een weemoedige Disneyfilm. De tweede single 'Can It Be' volgde snel daarna, gevolgd door de uitstekend onthaalde EP 'Cheap Dreams' bij Unday Records. Dat is trouwens de thuishaven van Flying Horseman, Trixie Whitley en tot voor kort ook Tamino. Naar aanleiding van Record Store Day bracht Jan Verstraeten een cover uit van 'Survivor' van Destiny's Child. Stubru bombardeerde de single zelfs tot Catch Of The Day.

"Op Cheap Dreams is er simplistisch geluk maar ook diepe melancholiek en ergens in een hoekje opdoemende angst te horen. Dit kluwen van emoties wisselt zich niet af per nummer maar is op een fragiele manier samengekleefd en terug te vinden op elk moment in de ep."- Dansende Beren (★★★★1/2)

VVK € 15 - ADD € 17 - Ledenkorting €2 - Min 18 €5

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Jan Verstraeten & Friends - Live Session

JAN VERSTRAETEN - SURVIVOR (COVER DESTINY'S CHILD)