Wör - Over Torens

Concert

WÖR pompt nieuwe energie in 18e eeuwse melodieën van bij ons met een groove die aanstekelijk werkt, aangedreven door het strakke tempowerk met gitaar en baritonsax. De vijfkoppige band neemt oude melodieën onderhanden en steekt er opnieuw pit en dynamiek in. Soms dicht bij de traditie, soms veraf.

Een stuwende baritonsaxofoon, een stevige gitaar, riffs op accordeon, scheurende viool en melodieuze doedelzakken toeren ze sinds 2015 doorheen Europa, Canada, Australië en de VS. Ze traden onder meer al op bij National Folk Festival, Wiener Konzerthaus, Festival Dranouter… Hun succes werd ook beloond op internationaal niveau. Hun vorige cd 'Sssht' kreeg in augustus 2018 de Duitse 'Preis der Deutschen Schallplattenkritik'. Eind 2020 haalden ze ook een nominatie binnen voor de Flanders Folk Awards in de categorie Beste Live Band. 

De vaandeldragers van de Vlaamse Folk stellen deze keer hun nieuwe cd en concertprogramma voor: ‘Over Torens – zendmasten avant la lettre’. De groep inspireerde zich op de melodieën uit beiaardhandschriften uit België. De beiaard was min of meer de radio van de late middeleeuwen: toegankelijk voor iedereen en verspreider van 'hits'. Met die blik arrangeerde WÖR het materiaal.  'De tijdloze top' uit onze streken, maar steeds met de oren van vandaag.

VVK: 15 euro – ADD: 17 euro – Min 18: 5 euro

Onze coronagarantie:

Mocht een optreden van Muziekcentrum Dranouter niet kunnen plaatsvinden (op deze of op een nieuwe datum) dan krijgen tickethouders automatisch hun geld teruggestort. Zo is er voor jou geen enkele reden om geen tickets aan te kopen. 

De concertzaal van Muziekcentrum Dranouter is 100% coronaproof, volledig in lijn met het veiligheidsprotocol. Wij zorgen voor voldoende ruimte en afstand en voor alle nodige preventiemaatregelen. Muziekcentrum Dranouter voorziet alle locaties in het gebouw van alle nodige veiligheidsvoorzieningen. We volgen de adviezen van de overheid nauwgezet op en sturen bij indien nodig. Klik hier om alle voorzorgsmaatregelen na te lezen.

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Kersenpit Sessie Wör