De Garre van Kornee

Concert

Vijftien jaar terug ontstond – als een soort spin-off van Kadril en Follia! – een gezelschap dat in eerste instantie een gooi deed naar het balfolkcircuit. Hans Quaghebeur (accordeon, draailier, ukelele en banjo), Dirk Verhegge (gitaren en banjo) en Johan Fernand Decancq (sopraan- en baritonsax, dwarsfluit en doedelzak) zijn er van bij het eerste uur bij en kregen ondertussen het gezelschap van Bart De Cock (nyckelharpa en doedelzak). Tot midden 2019 maakte ook Mariken Boussemaere (zang, dwarsfluit en autoharp) deel uit van de groep. Mariken besloot echter om zich op andere zaken toe te leggen. Maar niet getreurd, ondertussen neemt Josefien Vercruysse de zang en fluit voor haar rekening! Eind 2018 brachten ze hun plaat "De Garre" uit. Hoewel ze dus al lang als groep bestaan, en nog langer samen spelen, is dit de eerste cd van dit vijftal. 

Hans is niet te stoppen in zijn ijverige speurtocht naar vergeten pareltjes in liedboeken allerhande. De door Quaghebeur zorgvuldig uitgeselecteerde, bijna ter ziele gegane, melodieën worden door deze rasmuzikanten met respect voor de traditie naar het heden gebracht. De Garre is een mooie, zeer gevarieerde cd. De melodieën zijn traditioneel maar niet oubollig, de arrangementen zijn prachtig uitgewerkt, aangepast aan het rijke instrumentarium.

Ze waren al te gast in het Muziekcentrum tijdens een Bal Experience en ook op de laatste editie van het festival, speelden ze een zeer straf concert. Met een nieuwe zangeres in de rangen en een concert gericht op luisteren in plaats van dansen, krijgen ze nu terug een plek op ons podium. Wie houdt van traditionele volksmuziek, houdt van de Garre van Kornee. Punt. 

VVK € 13 - ADD € 15 - Ledenkorting €2 - Min 18: €5

Unieke openluchtlocatie

Door de huidige coronamaatregelen vindt dit concert in open lucht plaats op een unieke buitenlocatie in Heuvelland. Tickethouders komen de precieze locatie zo snel mogelijk te weten. Tickets zijn enkel via voorverkoop te verkrijgen. Snel zijn is dus de boodschap!


Onze coronagarantie:

Mocht een optreden van Muziekcentrum Dranouter niet kunnen plaatsvinden (op deze of op een nieuwe datum) dan krijgen tickethouders automatisch hun geld teruggestort. Zo is er voor jou geen enkele reden om geen tickets aan te kopen. 

De concertzaal van Muziekcentrum Dranouter is 100% coronaproof, volledig in lijn met het veiligheidsprotocol. Wij zorgen voor voldoende ruimte en afstand en voor alle nodige preventiemaatregelen. Muziekcentrum Dranouter voorziet alle locaties in het gebouw van alle nodige veiligheidsvoorzieningen. We volgen de adviezen van de overheid nauwgezet op en sturen bij indien nodig. Klik hier om alle voorzorgsmaatregelen na te lezen.

Reserveren voor een lekker diner in Eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Blijf