Gratis concert: Trio Biget / Murray / Velghe (Volzet!)

Concert

Alle zitjes zijn gereserveerd. U kan zich echter op de wachtlijst zetten via reservatie@dranoutercentrum.be en als er iemand wegvalt, dan kan u als nog er bij zijn.

Gratis concert van een top internationaal folktrio: Biget, Murray & Velghe. Deze ervaren tradmuzikanten uit België, Ierland en Noord-Frankrijk hebben samen al heel wat muzikale waters doorzwommen. 

Julien Biget is een zanger, bouzoukispeler en gitarist uit Noord-Frankrijk. Niemand minder dan Gabriel Yacoub (Alan Stivell, Malicorne) nam Biget op jonge leeftijd onder zijn vleugels. Daarna was Biget lid van o.a. Trio Sylvie Berger, Valerio en La Bricole. Ook werkte Biget samen met de Bretoense fluitist Jean-Michel Veillon en accordeonist Serge Desaunay.


Gerry Murray is een oud-leerling van Pat McCabe en één van de beste piano-accordeonisten uit Ierland. Hij staat bekend om zijn exuberante, swingende speelstijl. Sinds hij in België verblijft is Murray vooral bekend als lid van de Iers-Belgische formatie Shantalla.

Rudy Velghe is dan weer stichtend lid van de Keltische groep Orion. Hij speelde met tal van muzikanten (o.a. Philip Catherine, Donal Lunny, Jamie McMenemy en was betrokken ontelbaar veel muzikale projecten (Cadans Der Getouwen, Urban Trad, Het Huis Der Verborgen Muziekjes, Geest Van De Kesterheide). 

Dit concert is gratis dankzij de ondersteuning van de Vlaamse Overheid en is een samenwerking tussen Muziekcentrum Dranouter en de artiesten. Door de corona maatregelen vindt dit concert in open lucht plaats en dit voor maximum 50 personen. Dit is een gratis concert, maar registratie is verplicht.Geniet je graag van een glas of een hapje in het Eetcafé net voor het optreden? Reserveer dan snel via deze link of 057 44 69 33.

Trio Julien Biget - Gerry Murray - Rudy Velghe live at Muziekpublique