Vertelconcert “Bron van Pijn” door Miguel Bouttry - Afgelast

Concert

De jonge West-Vlaming Flor Turbour leeft in het naoorlogse Duitsland ondergedoken bij het gezin van zijn verloofde. Daags voor hun huwelijk wordt hij echter gearresteerd en belandt voor lange tijd in de gevangenis. In de eenzaamheid van zijn opsluiting is er de confrontatie met de gevolgen van zijn keuzes, de kracht van liefde en jaloezie, maar vooral met zichzelf.

Met ‘Bron van Pijn’ schreef Miguel Bouttry een historische roman over een verloren jeugd die leest als een trein en je na elk hoofdstuk opzadelt met nieuwe vraagtekens. De auteur baseerde zijn boek op het verhaal van zijn grootvader die in 1941 collaboreerde met de Duitse bezetter. In een 75 minuten durende voorstelling vertelt Bouttry hoe hij de voorbije jaren op zoek ging naar dat duistere oorlogsverleden en zo van de ene verrassing in de andere viel. ‘Bron van Pijn’ sleurt je mee in de emotionele speurtocht naar een bewogen familieverleden en katapulteert je terug naar één van de donkerste periodes uit de 20e eeuw.

Muzikant Philippe Boey zorgt voor een sterke en meeslepende live soundtrack bij het verhaal.

Miguel Bouttry is een gepassioneerd verteller en schrijver. Met zijn organisatie Rent a Guide specialiseerde hij zich van 2005 tot 2018 in het brengen van oorlogsverhalen op de slagvelden van WO1. Miguel is een vaak gevraagde gast in allerlei media om duiding te geven betreffende de Westhoek en meer specifiek WO1. Zo was hij meermaals te zien in het succesvolle Eén-programma “Vlaanderen Vakantieland”, werkte hij mee aan tal van programma’s op de regionale zender Focus-WTV en gaf duiding bij het Ketnet/BBC-programma ‘Kleine Handen in een Grote Oorlog’ waarvoor hij genomineerd werd voor een Gouden K. In 2015 won hij een prestigieuze toerismeprijs bij Westtoer. In 2018 debuteerde Miguel met zijn eerste novelle ‘De Klap’ en tourde met dat verhaal in de vorm van een vertelconcert samen met gitaarvirtuoos Myrddin De Cauter. Sinds 2019 woont hij in de Franse Morvan en werkte er aan zijn nieuwste roman ‘Bron van Pijn’.

VVK € 10 - ADD € 12 - Ledenkorting €2 - Min 18 €5

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33