MODDERLAND FIETS FESTIVAL

Allerlei

Kom op 19, 20 of 21 mei 2023 meefietsen tijdens het Modderland Fiets Weekend. Een thematische fietsroute met 4 intieme live concerten op telkens een historische WO I-locatie in het Heuvellandse landschap. 4 vrouwelijke artiesten, zowel nationaal als internationaal toptalent, brengen telkens een zelfgeschreven nummer in teken van de oorlog.

Kom je liever op vrijdag of zondag meefietsen in plaats van op zaterdag? Ook dat kan! Tickets voor vrijdag vind je hier, voor zondag hier.

Afstand: 30 km

Duur: ongeveer 3u

Startmomenten: 11u30 - 13u30 - 15u30

Deelname prijs: 15 euro

Startplaats: Muziekcentrum Dranouter (Dikkebusstraat 234, 8950 Dranouter)

4 ARTIESTEN

LAURA CORTESE (USA)

De Amerikaanse Laura Cortese weet iedereen sinds dag en dauw te betoveren met haar ritmische viool, krachtige stem en post-folk arrangementen. Met haar Modderland-parel 'Hush Now Child', gegoten in een Americana en indie-folk-jasje, laat ze geen enkele moeder onberoerd. Een ode aan het loslaten van een kind in de oorlog. Een krachtige boodschap van een powergirl.

ORIANA IKOMO (BE)

Menig muziekliefhebber weet dat deze Brusselse muzikante geen onbekende naam meer is binnen de Belgische muziekscene. Zo stond ze te stralen als finalist van De Nieuwe Lichting 2023 en werkte ze ook al mee aan de soundtrack voor de VRT-serie 'Roomies'. Deze neosoul-queen brengt haar Modderland-lied 'I Hope You Never Forget' samen met enkele tracks uit haar debuutalbum 'The Love I Had'.

MARIE PAULETTE (FR)

Powerful powergirl Coline Ledoux, vergezeld door haar wederhelft Vincent Evrard, staat voor neotrad met een twist. Ze brengt haar Modderland-meesterwerk 'Fenêtre Close' met verrassende wendingen. Zacht en hard. Intiem en bombastisch. Kortom: deze femme française verzoent de grootste contradicties met het grootste gemak. Ontdek en geniet.

SARAH JANE SCOUTEN (CAN)

Sarah Jane Scouten uit Canada entertaint, inspireert en ademt de roots van haar voorouders. Haar Modderland-lied 'Princess Patricia's Canadian Light Infantry' is rijk aan een kleurrijk palet waarin haar iconische countrystem centraal staat. Verwacht je aan folk in de puurste vorm. Het intiemste live concert dat iedere vezel zal raken. Door hart en hoofd.

Dit project kwam tot stand binnen het themajaar Eerste Wereldoorlog: LANDSCAPES | Feel Flanders Fields, ontwikkeld en ondersteund door Westtoer en Toerisme Vlaanderen en met de steun van de gemeente Heuvelland.

#toerismewesthoek #feelflandersfields