Zalige Zonden - Een theatervoorstelling met gastronomische boetedoeningen

Allerlei

Een schuimende Pater van West-Vleteren of een heerlijk ambachtelijk ijsje, een smeuïg stukje kaas uit de polders of een authentieke Picon, genietend als God naast Frankrijk! Hoe vaak worden we in de Westhoek niet verleid tot een kleine zonde, een ‘zalige’ zonde die de rest van het bezoek nazindert en ons goesting doet krijgen naar meer? Op weg door de uitgestrekte regio val je van de ene verbazing in de andere. Niet alleen staat genieten  overal centraal, maar je vindt er tal van leuke musea en attracties. Die vertellen je met veel plezier van waar al die zalige zonden komen. Hop in Poperinge, taartjes in het Bakkerijmuseum in Veurne, tabak in Wervik,… Al die musea en attracties slaan de handen in elkaar en laten een muziektheaterproject doorheen de Westhoek reizen.

Hiervoor vroegen ze auteur-theatermaker Yves Bondue, geboren en getogen in de Westhoek, om een zinderend scenario te schrijven dat door een kwartet ervaren acteurs in een tiental Westhoek-musea wordt gebracht.  Maar er is meer… We gaan proeven van al dat lekkers. Een heerlijke reeks per locatie aangepaste Westhoekhapjes en -dranken veroveren vlot al je smaakpapillen. En je weet toch dat de ideale biecht na een Zalige Zonde zit in een wandeling of fietstocht in de mooie Westhoek? Die brengt je dan weer naar één van de andere deelnemende Westhoekmusea en zo is de ‘Zalige Zonden’-cirkel rond.

Tekst en muziek: Yves Bondue

Spel: Silke Thorrez, Evelien Lucy Verhegge, Jeroen Defauw & Yves Bondue

Spelcoach: Lize Pede

Productie en coördinatie: vzw Radio Sanseveria.

De volledige catering van deze avond wordt verzorgd door ons eigen Eetcafé team! 

Tickets:  49 euro per persoon

Start om 19.30u

In opdracht van de streekmusea uit de Westhoek en met steun van Leader, Vlaanderen,  CO7 en Toerisme Westhoek.

Vanaf 1 november 2021 hanteren we zowel in het Eetcafé als Muziekcentrum Dranouter de controle op een Covid Safe Ticket. Bedankt om hier rekening mee te houden!