Gratis - TRAM! - Culturele ontdekkingstocht

Allerlei

Tot midden de jaren 50 van de vorige eeuw, reed er een tram tussen Heuvelland en Waasten. Deze zorgde voor transport van goederen, maar ook voor sociale interactie tussen beide gemeenten. De gemeente Heuvelland en CC Comines-Warneton grijpen dit historisch gegeven aan om de culturele mobiliteit tussen elkaar aan te zwengelen en vonden in Muziekcentrum Dranouter een partner. 

Met de fiets ga je langs verschillende stops, waar je niet alleen iets kan drinken, maar ook kan kennis maken met heel wat diverse artiesten. Na een moeilijke periode voor zowel artiesten als publiek, wordt dit het startmoment voor een vol, kwalitatief en vooral mooi cultureel seizoen in onze regio! De organisatie selecteerden een uniek programma waar muziek, kunst en theater samenkomen. Er wordt gestart in Waasten en je eindigt je cultuurtrip in Dranouter. Belangrijk om te weten: er is een shuttle dienst tussen beide plekken, zodat je fiets en jezelf terug gebracht worden naar de startplek na afloop van het event.    

Muziekcentrum Dranouter koos drie muzikale acts die representatief zijn voor haar programma: traditionele volksmuziek uit Frans-Vlaanderen door Trio Alfred den Ouden, de doorleefde folk en emotionele americana van Colline Hill en het exotische door rumba gedreven feest van Rumbaristas.  Alfred en Colline kun je ontdekken en route, voor het slotfeest met de "Rumba's" in onze concertzaal. Maar naast muziek is er op het parcours ook aandacht voor landschapskunst van Thierry Teneul en is er straatcircus voor jong en oud door Compagnie Jordi L. Vidal en straattheater door Compagnie Andreia Fidélio

Het is nu echt wel tijd om met ons allen uit ons kot te komen. Dit om te genieten van cultuur, het plezier van het ontmoeten van elkaar en om nieuwe dingen te ontdekken! Dus spring op onze TRAM! 

Alles is gratis te beleven, maar we vragen je wel om je vooraf te registreren via deze link. Dat kan tot de dag zelf! 

TRAM! is mogelijk dankzij de ondersteuning van Vlaanderen en Fédération Wallonie-Bruxelles

 

Rumbaristas - No llores - (Don't Cry Sister) ft. Laïs

TRIO Alfred den Ouden DEN DROGEN HARING / DE ZOUTE ZEE /

Colline Hill / Let me leave Chicago (home lockdown session) - pour France Bleu Breizh Izel (radio)