Foyerconcert: The Harmed Brothers (US) - Uitgesteld

Foyerconcert

The Harmed Brothers is een collectief uit Eugene, Oregon op een spreekwoordelijke steenworp afstand van Portland, het muzikale mekka aan de Amerikaanse westkust waar onder meer bands als Blitzen Trapper en The Shins zich hebben weten te vestigen. Voornamelijk eerstgenoemde  zou prima als referentie kunnen dienen voor de muziek die de band ten gehore brengt: pure americana met het hart op de tong en een passend gevoel voor traditie. Sinds 2019 resideert de band in Kentucky en dat hoor je op hun inmiddels vijfde album (Across the Waves) op zak. 

Wat onmiddellijk opvalt is het stemgeluid van de kern van de groep: zanger/gitarist Ray Vietti en zanger/banjospeler/pianist Alex Salcido; ondanks de ogenschijnlijke jeugdigheid van het duo klinken de stemmen warm, vol en alsof ze al decennia mee gaan. Tel daar een puik oeuvre vol mooie melodieën en rake teksten over heimwee, gebroken harten en nieuwe liefdes bij op en een geslaagd optreden lijkt een logisch gevolg. Meer dan tien jaar geleden ontmoette zanger / songwriter Ray Vietti voor het eerst multi-instrumentalist Alex Salcido. De twee kwamen herkenden als geestverwanten in zowel visie als componeren, en begonnen een universum te creëren waarin The Harmed Brothers hun verhalen vertellen.

Ze passeerden in 2018 al langs Dranouter en wie er toen bij was, weet dat ze garant staan voor een intense live ervaring en vergeet je hen nooit meer. 

Dit uniek concert is gratis mee te maken, mis het niet! 

Geniet je graag van een lekkere lunch in het Eetcafé net voor het optreden? Reserveer dan snel via deze link of 057 44 69 33. 

WWS S6 The Harmed Brothers "Lovely Conversation"