ma 22/05
Allerlei
19u30

Het doorgeven van muziek en gezellig samenzijn, dat is de definitie van de zangtafel. We gaan rond de tafel zitten, drinken een glas en zingen oude en nieuwe liederen met en voor elkaar. 

za 27/05
Foyerconcert
20u30

Met een gezonde dosis zelfrelativering knipoogt de naam van dit jazzkwartet uit de Westhoek naar de muziek die je soms hoort in een lift. Maar laat het dan wel een lift zijn tussen een fancy hotellobby en de rokerige bar in de kelder! Klinkt als: Muzak de luxe! En dat bedoelen we 100 procent positief.

vr 02/06
Foyerconcert
20u30

Ijsland zendt zijn zonen uit. Het eiland bij de poolcirkel is een bron van eigenwijs muzikaal talent. Sigurjon was al sinds zijn 14 bezig met het schrijven van songs, maar pas verleden jaar begon hij zijn eerste concerten en nam hij songs op. In de traditie van de grote singersongwriters van deze wereld, brengt hij akoestische gitaarfolk. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn eigen leven en zijn songs zijn er verwerking van verschillende emoties.  Muziek is een therapie voor hen. Daarom duurde het een tijd voor hij met zijn eigen creaties naar buiten kwam.

ma 12/06
Allerlei
19u30

Het doorgeven van muziek en gezellig samenzijn, dat is de definitie van de zangtafel. We gaan rond de tafel zitten, drinken een glas en zingen oude en nieuwe liederen met en voor elkaar. 

za 17/06
Concert
20u30

Surpluz is aan zijn derde langspeler toe! “Dat ik zingen moet” is een plaat waarop Surpluz bewijst dat zang en folk altijd zullen blijven samengaan! Klinkt als: De toekomst van de Vlaamse folk.  

zo 18/06
Concert
20u00

Het is al bijna 10 jaar geleden dat Geike Arnaert Hooverphonic verliet om haar eigen verhaal te schrijven. Ze heeft een pak nieuwe topsongs klaar voor opname.Maar eerst worden ze nog eens uitgetest voor een beperkt live publiek in intieme kring. En u kan er bij zijn! 

vr 23/06
Concert
20u30

De Britse Georgia Shackleton brengt een premium blend of americana, bluegrass en Engelse folk. Klinkt als het onwettige kind van Dolly Parton en Martin Carthy. 

za 24/06
Concert
20u30

De uit Oregon afkomstige The Harmed Brothers zullen ook jou overtuigen met hun mix van alt country, americana en folk. Voor fans van Jeff Tweedy en Wilco!

vr 22/09
Concert
20u30

Na een bruisende jeugd vol muzikale experimenten, workshops en jamsessies groeide Sarah Jane Scouten uit tot een waarachtige folkmuzikante. 17 juni verschijnt haar nieuwe album ‘When the Blooms Falls From the Rose’. Als internationaal tourende zangeres is ze geliefd over het hele noordelijke halfrond.

za 30/09
Concert
20u30

Niemand kan je beter meenemen op een energieke en muzikale rondreis dan Cafe Con Leche. Bovendien wordt de avond afgesloten door Cromanty Sound die zullen zorgen voor een onvergetelijke global afterparty.

zo 08/10
Concert
20u30

De succesvolle Deense meesterviolist Kristian Bugge, die vorig jaar nog te bewonderen was op Festival Dranouter met Habadekuk, brengt dit najaar twee van zijn andere projecten naar Dranouter Centrum. Aan de hand van hun persoonlijke interpretatie brengen ze de menigte volledig tot stilte, wat leidt tot een bijzondere ervaring.

do 19/10
Concert
20u30

Deze combo met een passie voor zowel traditionele muziek als voor Estland laat je het landschap van dit prachtige Baltische land zien. Samen geloven ze dat folkmuziek iedereen kan raken. 

za 21/10
Concert
20u30

Met Folgazan presenteren we een poppy folkband die de grenzen van de traditionele folkmuziek al eens durft te overschrijden. In april 2017 gingen ze een nog vrolijkere toer op en kwamen ze voor de dag met hun splinternieuwe album ‘Zee Zonder Zout’.  

vr 27/10
Concert
20u30

Dit Canadese duo brengt ons opzwepende Canadese fuzz-folk. Tijdens één en dezelfde performance bieden ze een mix aan van Country, Keltisch en Bluegrass. Ook benieuwd? 

vr 03/11
Concert
20u30

Chantal Acda, een singer-songwriter met Nederlandse roots voelt zich inmiddels volledig Belg. Naast een lange carrière als solozangeres was ze de laatste jaren ook een constante aanwezigheid op het podium bij Isbells en Marble Sounds. Samen met haar band probeert ze een warm verhaal te vertellen aan de hand van kwetsbare en breekbare songs. 

za 18/11
Concert
20u30

Deze vijf jonge folkies blazen 18e eeuwse melodieën nieuw leven in. Met enkele straffe deuntjes en een groove die zeer aanstekelijk werkt, slagen ze er telkens opnieuw in hun publiek te overtuigen. Met de komst van hun eerste album hebben ze hier dan ook meteen hun handelsmerk van gemaakt. Doen! 

vr 24/11
Concert
20u30

Met Floating Sofa Quartet in de buurt, ervaar je Hygge in een hogere dimensie. Deze Scandinavische band presenteert een repertoire van eigen composities en traditionele stukken. Neem plaats in onze cosy zetels en float away!

vr 01/12
Concert
20u30

Irmelin, dat zijn drie mooie dames die puur vertrouwen op hun stem. Al 18 jaar lang vertelt dit Zweedse trio met grote passie hun verhalen. Beleef een relaxed avondje eeuwenoude traditie!