vr 26/04
Concert
20u30

Jo Mersa (Marley) is de oudste zoon van Stephen Marley, en kleinzoon van reggae god Bob Marley. Ook de 3de generatie Marley's begint stilaan vorm te krijgen en de eerste stappen in de muziekwereld te zetten. In kader van Lokale Helden wordt de support verzorgd door Fheeta & Westfront Band en is er na het hoofdconcert een after party met Cromanty! Reggae all night long! 

za 27/04
Allerlei
17u00

De reeks winterwandelingen van Yves Bondue zitten er op. Voor wie niet kan wachten tot volgende winter, presenteren we u graag ons nieuwe wandeling aan: Een Berg vol Verhalen! Yves Bondue gidst u over en rond de Kemmelberg met het romantische verhaal van Louise Poty, een jonge Française, op zoek naar sporen van haar tijdens WOI gesneuvelde overgrootvader. Ze ontmoet op de Monteberg de jonge Lander, die haar op mooie plekjes verhalen vertelt over Kelten, een middeleeuws magisch paard en andere bergbewoners. Net als de winterwandeling is dit te boeken met een lekkere afsluitende maaltijd in het Eetcafé.

za 27/04
Concert
20u30

Onze jaarlijkse afspraak in kader van het Feest van de Folk, het grote folkbal van dé Academie Ieper. De regionale toekomst van de volksmuziek speelt met een fijne selectie van tunes ten dans voor u! Ze worden daar bij gestaan door het ervaren Duo Macke/Bornauw. Bind de veters van je baslschoenen strak aan, want stil zitten zal geen optie zijn!    

za 11/05
Concert
20u30

Volpe is een trio uit Gent rond pianiste Heleen Andriessen, met Kobe Boon op bas en Stijn Demuynck op drums. Soms kleurt het trio de naïeve melodieën subtiel in, dan weer rekt het composities uit. Zo ontstaat een vreemde spanning, die zomaar in een aanstekelijke groove kan ontaarden.Droom weg bij de fragiele klanken, maar schrik niet als deze drie je een vossenstreek leveren. Volpe won in 2017 de legaatprijs van het conservatorium Gent. 

vr 24/05
Concert
20u30

Les Poules à Colin groeiden op in de coulissen van de vele Canadese folk festivals en leerde hun ambacht op mega jams met enkele van Quebec's beste trad-musici - waaronder hun ouders - in een regio die beroemd is om zijn muzikaal erfgoed.

Ondanks hun jonge leeftijd spelen Les Poules à Colin al meer dan negen jaar samen en dat blijkt uit hun sprankelende muziek. De groep heeft een sterke podiumprésence en toont een aanstekelijk speelplezier en trekt het publiek naar hen toe. De groep trad al op in grote steden en kleine steden in Canada, de VS, Europa, het Verenigd Koninkrijk en Australië, en Afrika, en verzamelde in korte tijd een dijk van een live reputatie.

za 01/06
Concert
20u30

Don Flemons brengt met zijn concerten de geschiedenis van de Amerikaanse rootsmuziek tot leven . De rol van de Afro-Amerikaanse gemeenschap in genres als country, folk en bluegrass wordt schromelijk onderschat. Met zijn laatste plaat wil hij aantonen dat er naast blues en jazz, er ook Afro-Amerikanen hun bijdrage leverden aan "blanke" genres als country en bluegrass. Maar in eerste instantie is dit vooral een fantastische artiest die u live niet mag missen.    

za 08/06
Concert
20u30

Naast de band Estbel, heeft het muzikale echtpaar Leana Vapper en Hartwin Dhoore een meer intiemer project waar ze dit voorjaar een album (Kodu) mee uit brengen. Samen brengen ze hun interpretatie van Estse traditionele muziek doorspekt met invloeden uit andere richtingen. Intieme muziek die je doet wegdromen.  

vr 14/06
Concert
20u30

Het Belgische antwoord op The War On Drugs? The Calicos! Ze wonnen Humo’s Rock Rally 2018 met hun sferische indierock met americanatoetsen. Het zestal staat bekend om hun gelaagde en uitgebalanceerde liveset. Hun eerste single ‘Our House’ werd geproducet door Reinhard Vanbergen (Das Pop, Novastar) en werd netjes opgepikt door Radio 1, Studio Brussel en Classic 21. Voorprogramma Galine brengt frisse, actuele pop met subtiele elektro-accenten.  

za 22/06
Foyerconcert
20u30

Het Limburgse antwoord op americana grootheden Wilco. Op Amerikaanse roots gestoelde muziek waar emotie niet wordt geschuwd. Kwaliteit kortom! Dit muzikaal schoons gratis en voor niets in uw favoriete muziekclub.