vr 20/04
Concert
20u30

Deze jonge singer-songwriter kneedt pop, folk, rock en blues tot bloedmooie songs en giet er met zijn warme stem een melancholisch sausje over. Het levert hem vergelijkingen op met artiesten als Ben Howard, Jeff Buckley en James Bay. Hij zette zich op de kaart met 'Here With Me' en ook de recente singles ‘New Beginning’ en ‘Twenty One’ bevestigen zijn talent en uitmuntend vakmanschap. Staand concert.

za 21/04
Concert
20u30

De Amerikaanse The Harmed Brothers zullen met hun mix van alt country, americana en folk menig muziekliefhebber bekoren. Met een aan Jeff Tweedy schatplichtig geluid gaat het van afwisselend ingetogen naar opzwepend en dansbaar. Voor fans van Wilco, My Morning Jacket en Great Lake Swimmers.

vr 04/05
Concert
20u30

Wie houdt van reggae zal vast en zeker vertrouwd zijn met Collieman! Hij geldt als één van de grootste talenten van eigen bodem en komt in februari 2018 op proppen met zijn nieuw album ‘The Jungle Code’. West-Vlaamse albumrelease show! 

za 05/05
Allerlei
20u30

Miguel Bouttry schreef een universeel en tijdloos verhaal, over een jonge man die zijn geliefde moet achterlaten, om tegen wil en dank, naar een oorlog te trekken. "De Klap" is een tragisch liefdesverhaal, tegen de achtergrond van een totale oorlog en zijn trauma’s, dat langzaam onder je huid kruipt en er nog lang zal blijven nazinderen. 

za 12/05
Concert
20u30

West My Friend is een beloftevolle Canadese indiefolk band. In Dranouter komen ze hun derde album ‘Quiet Hum’ voorstellen. Bevind je je hoog in de wolken bij het beluisteren van Bear’s Den of Mumford & Sons? Dan is deze band zeker iets voor jou!

vr 18/05
Concert
20u30

Het vijfkoppige Geppetto & The Whales stak voor het eerst de neus aan het venster tijdens Humo's Rock Rally 2012 waar ze strandden in de finale, hoewel ze de gedoodverfde favoriet waren bij zowel pers als publiek. Met de release van hun debuutalbum 'Heads Of Woe' in 2014 bevestigden ze al het goede dat over hen gezegd en geschreven werd. Begin 2018 trekt de band naar Wisconsin (US) om er een opvolger in te blikken met producer Brain Joseph, die bekend staat om zijn werk voor o.a. Sufjan Stevens, Bon Iver en Local Natives. Enkele maanden later komen ze de vruchten van al die noeste arbeid aan jou voorstellen in de vorm van een try-out! 

za 26/05
Concert
20u30

Cozin is een popfolk band uit Gent met een herkenbare akoestische sound, catchy melodieën en meerstemmige vocals. In 2016 waren ze reeds te zien/horen op het Buskerpodium tijdens Festival Dranouter, met hun debuutalbum onder de arm kan je hen nu bewonderen in vol ornaat.

za 02/06
Concert
20u30

Little Kim & The Alley Apple 3 laten in loop van mei 2018 hun vijfde album los op de mensheid! Kim en haar kompanen opereren op het snijpunt van Americana, country blues en Western swing. Voor fans van Kitty Daisy & Lewis en CW Stoneking! 

za 09/06
Concert
20u30

Strelend maar ongepolijst, verfijnd in subtiele eenvoud, zo speelt Jonas Meersmans akoestische gitaar. Hij creeert intimistische, uitgesponnen klanklandschappen van de Mississippi Delta-moerassen tot de broeierige oevers van de Ganges. Technisch boeiend, zonder de essentie van compositie te verloochenen, als een begeleiding van een nog niet geschreven filmscript.

vr 15/06
Concert
20u30

Pat Reedy en The Longtime Goners, dat is onvervalste country en honky tonk in een eigentijds jasje. Opererend vanuit New Orleans (Louisiana), de bakermat van alles wat authentieke muziek ademt, staat Pat Reedy garant voor een kwalitatieve stijloefening in het genre. Voor fans van Pokey LaFarge, The Deslondes en Daniel Romano.

za 16/06
Allerlei
19u30

Film- en muziekliefhebbers aller lande, verenigt u, want Cinézik is weer terug! Een topfilm waar muziek centraal staat, lekker eten en een afterparty (die bij elke editie meer legendarisch wordt). Dit alles in het gezellige kader van onze voor de gelegenheid tot oude cinema omgetoverde concertzaal. Met het festival seizoen voor deur, maken we van de concertzaal "the chillest ligweide" van het land!