vr 23/06
Concert
20u30

De Britse Georgia Shackleton brengt een premium blend of americana, bluegrass en Engelse folk. Klinkt als het onwettige kind van Dolly Parton en Martin Carthy. 

za 24/06
Concert
20u30

De uit Oregon afkomstige The Harmed Brothers zullen ook jou overtuigen met hun mix van alt country, americana en folk. Voor fans van Jeff Tweedy en Wilco!

vr 14/07
Concert
20u30

Tjens Matic! Daarmee is alles gezegd: dit is Arno met drie rockende muzikanten en ze spelen het forsere materiaal van Tjens Couter en T.C.Matic.
Het rauwe en onversneden geluid van de begindagen wordt als try out losgelaten op onze concertzaal en dit als voorbereiding van een volle festival agenda. 
 

vr 22/09
Concert
20u30

Na een bruisende jeugd vol muzikale experimenten, workshops en jamsessies groeide Sarah Jane Scouten uit tot een waarachtige folkmuzikante. 17 juni verschijnt haar nieuwe album ‘When the Blooms Falls From the Rose’. Als internationaal tourende zangeres is ze geliefd over het hele noordelijke halfrond.

za 23/09
Foyerconcert
20u30

Jongeman uit Ieper speelt stokoude akoestische blues, zowel eigen werk als standards.  

za 30/09
Concert
20u30

Niemand kan je beter meenemen op een energieke en muzikale rondreis dan Cafe Con Leche. Bovendien wordt de avond afgesloten door Cromanty Sound die zullen zorgen voor een onvergetelijke global afterparty.

za 07/10
Allerlei
20u30

Voor dansmuziek ‘pur sang’ bent u bij Cecilia aan het juiste adres. Met hun aanstekelijke muziek zetten ze de hele zaal aan het dansen!

zo 08/10
Concert
20u30

De succesvolle Deense meesterviolist Kristian Bugge, die vorig jaar nog te bewonderen was op Festival Dranouter met Habadekuk, brengt dit najaar twee van zijn andere projecten naar Dranouter Centrum. Aan de hand van hun persoonlijke interpretatie brengen ze de menigte volledig tot stilte, wat leidt tot een bijzondere ervaring.

do 19/10
Concert
20u30

Deze combo met een passie voor zowel traditionele muziek als voor Estland laat je het landschap van dit prachtige Baltische land zien. Samen geloven ze dat folkmuziek iedereen kan raken. 

za 21/10
Concert
20u30

Met Folgazan presenteren we een poppy folkband die de grenzen van de traditionele folkmuziek al eens durft te overschrijden. In april 2017 gingen ze een nog vrolijkere toer op en kwamen ze voor de dag met hun splinternieuwe album ‘Zee Zonder Zout’.  

vr 27/10
Concert
20u30

Dit Canadese duo brengt ons opzwepende Canadese fuzz-folk. Tijdens één en dezelfde performance bieden ze een mix aan van Country, Keltisch en Bluegrass. Ook benieuwd? 

za 28/10
Foyerconcert
20u30

Marja & Annelies leerden elkaar kennen halfweg 2015 en waagden een muzikale sprong.. Al gauw bleken de stemmen en snaren "eens-gestemd" te zijn...

vr 03/11
Concert
20u30

Chantal Acda, een singer-songwriter met Nederlandse roots voelt zich inmiddels volledig Belg. Naast een lange carrière als solozangeres was ze de laatste jaren ook een constante aanwezigheid op het podium bij Isbells en Marble Sounds. Samen met haar band probeert ze een warm verhaal te vertellen aan de hand van kwetsbare en breekbare songs. 

za 11/11
Concert
20u30

Na het succes van het album ‘This Marauder’s Midnight’, een plaat met daarop onder andere het prachtige ‘Gold’ en een paasage op het festival in 2015, kruipt Gabriel Rios uit zijn hangmat en is hij klaar om nieuwe songs uit testen op het publiek. 

za 18/11
Concert
20u30

Deze vijf jonge folkies blazen 18e eeuwse melodieën nieuw leven in. Met enkele straffe deuntjes en een groove die zeer aanstekelijk werkt, slagen ze er telkens opnieuw in hun publiek te overtuigen. Met de komst van hun eerste album hebben ze hier dan ook meteen hun handelsmerk van gemaakt. Doen! 

vr 24/11
Concert
20u30

Met Floating Sofa Quartet in de buurt, ervaar je Hygge in een hogere dimensie. Deze Scandinavische band presenteert een repertoire van eigen composities en traditionele stukken. Neem plaats in onze cosy zetels en float away!

vr 01/12
Concert
20u30

Irmelin, dat zijn drie mooie dames die puur vertrouwen op hun stem. Al 18 jaar lang vertelt dit Zweedse trio met grote passie hun verhalen. Beleef een relaxed avondje eeuwenoude traditie!

za 16/12
Allerlei
19u00

Film- en muziekliefhebbers aller lande, verenigt u, want Cinézik is weer terug! Een topfilm waar muziek centraal staat, lekker eten en een afterparty (die bij elke editie meer legendarisch wordt). Dit alles in het gezellige kader van onze voor de gelegenheid tot oude cinema omgetoverde concertzaal.Deze keer staat good old Bob Dylan centraal.