vr 23/02
Allerlei
18u30

Tijdens de twaalfde editie van de winterwandeling van Muziekcentrum Dranouter, leer je Heuvelland kennen vanuit vele hoeken. Traditiegetrouw schenken we onder de sterrenhemel ook een hartige borrel bij accordeonmuziek en nodigen we iedereen nadien uit in de warme eetcafé van het Muziekcentrum Dranouter. 

za 24/02
Concert
20u30

Het Zweedse koppel Daniel en Emma Reid delen naast de bedstee ook graag het podium waar ze imponeren met hun geslaagd huwelijk van saxofoon en viool. Het is de eclectische mix van hun instrumenten en stemmen die steevast zorgt voor een krachtig, gevarieerde muzikale performance.

vr 02/03
Concert
20u30

La Panika, een bonte bende met muzikanten van Franse, Bulgaarse, Belgische en Macedonische origine vertolken de traditionele Roma -en Balkanmuziek uit Bulgarije, Macedonië en Turkije. Begin 2018 verschijnt hun tweede album ‘Darmadan’ via Zephyrus Records! Staand concert.

do 08/03
Concert
20u30

Poperingenaar David Poltrock is al vele jaren live –en sessiemuzikant bij o.a. De Mens, Hooverphonic, Triggerfinger. Vijf jaar schaafde hij aan zijn eigen muziek, verwacht je aan een portie verstilde pracht: instrumentale pianomuziek die doet denken aan het werk van zowel A Winged Victory For The Sullen als Nils Frahm, afgewisseld met donkere filmische soundscapes à la Tim Hecker of Johan Johannsson en afgewerkt met een flinke scheut kraut die zowel uit het laboratorium van Can als van Soulwax kan komen.

za 10/03
Concert
20u30

Singer-songwriter en multi-instrumentalist Isobel Kimberley vormt samen met muzikant en producer Jim Kimberley de band The Kimberleys. De spaarzame en unieke arrangementen van Jim op gitaar en ukelele zijn een mooie aanvulling op de stem van Isobel (denk June Tabor) en belooft het beste voor hun debuutalbum dat verschijnt in het voorjaar van 2018. Traditionele Britse folk van de bovenste plank! 

zo 11/03
Foyerconcert
14u00

Vardis Karadakis (laouto & zang) is een graag geziene gast op zowel Festival Dranouter als in het Muziekcentrum Dranouter.  We leerden Vardis kennen via het project Filia. Dit bracht traditioneel Kretenzische ritmes en melodieën enerzijds en een compleet palet aan Vlaamse invloeden anderzijds. Daarnaast trad hij in verschillende formaties op in Dranouter de afgelopen jaren. Op 11 maart geeft Vardis terug een optreden in het Eetcafé en dat samen met enkele bevriende Kretenzische muzikanten. 

vr 16/03
Concert
20u30

Vier vrienden uit de Ierse stad Kilkenny deelden hun passie voor muziek, stichtten een band en zetten menig pub op stelten. Twaalf jaar later heeft het viertal zijn repertoire vanuit de pub naar wereldniveau getild en hebben ze een grote schare fans in zowel Europa als Amerika. Met hun energieke uitstraling, rappe instrumentale ritmes en onvervalste Ierse humor zijn ze de perfecte match voor de start van ons Saint-Patrick’s weekend! Staand concert.

zo 18/03
Foyerconcert
11u30

De Britches is een band die traditionele Ierse muziek speelt en Frans-Vlaanderen als thuisbasis heeft. Het trio speelt concerten met traditionele Keltische muziek. Dankzij hun lyrische manier van spelen, ritmische accenten en de nodige melancholie wordt een avondje met de Britches een plezier voor het oor, soms kan je een danspasje wagen, maar de Britches beluister je best in een gemoedelijke sfeer met een groep vrienden rond een pint Guinness. Gratis foyerconcert!

za 24/03
Workshop
13u30

We hebben eind maart twee dansateliers in de aanbieding! Dus poets die dansschoenen, draag je zwierigste rok en laat je door specialisten inwijden in verschillende stijlen vanover heel de wereld. 

za 24/03
Concert
20u30

 De  vloer zal geboend zijn, de beste bal orkesten staan voor u klaar, dus trek je mooiste dansschoenen aan en dans de lente in! Daarnaast kan u die dag twee toffe dansworkshops waarmee we de hele wereld rond dansen. 

do 29/03
Concert
20u30

Op 'Jungle Eyes', de eerste plaat sinds 2012, vaart frontman Bert Ostyn zijn Absynthe Minded richting clevere gitaarpop. De herboren band klinkt anno 2017 harder, better, faster, stronger en ook een tikje ouder en wijzer. Absynthe Minded is de retour in Dranouter en we hopen van jou hetzelfde! Staand concert.

za 07/04
Concert
20u30

The Bonnie Blues brengen bekende en onbekende liedjes in de stijl van de jaren '20 tot '50 , van slowfox tot calypso, van bolero tot barbershop ragtimes, blues en zwoele jazz, het passeert allemaal de revue. En als je goed let op de teksten, dan ga je gegarandeerd met rode oortjes naar huis! 

vr 13/04
Concert
20u30

The Belgian Country Music Appreciation Society werd in het leven geroepen als eerbetoon aan de grote madammen van de country. Op het programma staan hits van Emmylou Harris, Dolly Parton, Tammy Wynette,… Songs die in het collectieve geheugen gegrift staan, gebracht door Marjan Debaene en Lieve Van Look, begeleid door een ervaren band.

za 14/04
Foyerconcert
20u30

4 muzikanten (2 Fransen & 2 Belgen) brengen een eigenzinnige interpretatie van jazz standards (nav de 100ste verjaardag van de jazz in 2017). Gratis foyerconcert!

vr 20/04
Concert
20u30

Deze jonge singer-songwriter kneedt pop, folk, rock en blues tot bloedmooie songs en giet er met zijn warme stem een melancholisch sausje over. Het levert hem vergelijkingen op met artiesten als Ben Howard, Jeff Buckley en James Bay. Hij zette zich op de kaart met 'Here With Me' en ook de recente singles ‘New Beginning’ en ‘Twenty One’ bevestigen zijn talent en uitmuntend vakmanschap. Staand concert.

za 21/04
Concert
20u30

De Amerikaanse The Harmed Brothers zullen met hun mix van alt country, americana en folk menig muziekliefhebber bekoren. Met een aan Jeff Tweedy schatplichtig geluid gaat het van afwisselend ingetogen naar opzwepend en dansbaar. Voor fans van Wilco, My Morning Jacket en Great Lake Swimmers.

vr 04/05
Concert
20u30

Wie houdt van reggae zal vast en zeker vertrouwd zijn met Collieman! Hij geldt als één van de grootste talenten van eigen bodem en komt in februari 2018 op proppen met zijn nieuw album ‘The Jungle Code’. West-Vlaamse albumrelease show! 

za 05/05
Allerlei
20u30

Miguel Bouttry schreef een universeel en tijdloos verhaal, over een jonge man die zijn geliefde moet achterlaten, om tegen wil en dank, naar een oorlog te trekken. "De Klap" is een tragisch liefdesverhaal, tegen de achtergrond van een totale oorlog en zijn trauma’s, dat langzaam onder je huid kruipt en er nog lang zal blijven nazinderen. 

za 12/05
Concert
20u30

West My Friend is een beloftevolle Canadese indiefolk band. In Dranouter komen ze hun derde album ‘Quiet Hum’ voorstellen. Bevind je je hoog in de wolken bij het beluisteren van Bear’s Den of Mumford & Sons? Dan is deze band zeker iets voor jou!

vr 18/05
Concert
20u30

Het vijfkoppige Geppetto & The Whales stak voor het eerst de neus aan het venster tijdens Humo's Rock Rally 2012 waar ze strandden in de finale, hoewel ze de gedoodverfde favoriet waren bij zowel pers als publiek. Met de release van hun debuutalbum 'Heads Of Woe' in 2014 bevestigden ze al het goede dat over hen gezegd en geschreven werd. Begin 2018 trekt de band naar Wisconsin (US) om er een opvolger in te blikken met producer Brain Joseph, die bekend staat om zijn werk voor o.a. Sufjan Stevens, Bon Iver en Local Natives. Enkele maanden later komen ze de vruchten van al die noeste arbeid aan jou voorstellen in de vorm van een try-out! 

za 26/05
Concert
20u30

Cozin is een popfolk band uit Gent met een herkenbare akoestische sound, catchy melodieën en meerstemmige vocals. In 2016 waren ze reeds te zien/horen op het Buskerpodium tijdens Festival Dranouter, met hun debuutalbum onder de arm kan je hen nu bewonderen in vol ornaat.

za 02/06
Concert
20u30

Little Kim & The Alley Apple 3 laten in loop van mei 2018 hun vijfde album los op de mensheid! Kim en haar kompanen opereren op het snijpunt van Americana, country blues en Western swing. Voor fans van Kitty Daisy & Lewis en CW Stoneking! 

za 09/06
Concert
20u30

Strelend maar ongepolijst, verfijnd in subtiele eenvoud, zo speelt Jonas Meersmans akoestische gitaar. Hij creeert intimistische, uitgesponnen klanklandschappen van de Mississippi Delta-moerassen tot de broeierige oevers van de Ganges. Technisch boeiend, zonder de essentie van compositie te verloochenen, als een begeleiding van een nog niet geschreven filmscript.

vr 15/06
Concert
20u30

Pat Reedy en The Longtime Goners, dat is onvervalste country en honky tonk in een eigentijds jasje. Opererend vanuit New Orleans (Louisiana), de bakermat van alles wat authentieke muziek ademt, staat Pat Reedy garant voor een kwalitatieve stijloefening in het genre. Voor fans van Pokey LaFarge, The Deslondes en Daniel Romano.

za 16/06
Allerlei
19u30

Film- en muziekliefhebbers aller lande, verenigt u, want Cinézik is weer terug! Een topfilm waar muziek centraal staat, lekker eten en een afterparty (die bij elke editie meer legendarisch wordt). Dit alles in het gezellige kader van onze voor de gelegenheid tot oude cinema omgetoverde concertzaal. Met het festival seizoen voor deur, maken we van de concertzaal "the chillest ligweide" van het land!