Saint Patrick: Snakes in Exile (Foyerconcert) - Afgelast

Foyerconcert

Een bodem van bas en slagwerk. Daar bovenop een laag gitaar, subtiel versierd met accordeon. Het geheel afgewerkt met vier stemmen. Met dit recept brengt Snakes in Exile sinds 1992 een repertoire van Keltische folk, rijkelijk aangevuld met eigen werk en hier en daar een verrassende cover. Snakes in Exile is dus geen klassieke folkgroep, maar een gezelschap met een eigen geluid dat voornamelijk gekenmerkt wordt door drie- à vierstemmige vocale harmonieën en ambiance."

De biotoop van deze slangen strekt zich uit van de bijna vanzelfsprekende bruine kroegen tot kleine, middelgrote en grote festivals. In eigen land waren er o.a. het Dranouter Folkfestival, Meire Morough, Labadoux en Rock Affligem, in het buitenland waren ze reeds te gast op het Cambridge Folkfestival (UK) en op Folkwoods (NL). De groep speelde ook twee clubconcerten voor het Radio 1 programma 'Rang 1'. Snakes in Exile komt voor op playlists van radiozenders in Vlaanderen, Nederland, Duitsland, Canada en Alaska. Ze zijn ook zowat van het Schots Weekend in Alden Biesen. 
 

De naam van de groep, Snakes in Exile, slangen in ballingschap, is geïnspireerd op een Ierse legende die vertelt dat St. Patrick bij de kerstening van Ierland alle slangen zou hebben verjaagd. Tot op heden zijn er op het groene eiland inderdaad geen slangen te vinden.

De leden van de groep zijn: Luc Baillieul: zang, gitaar; Peter Van Aken: zang, accordeon; Gert Meulemans: zang, bas en Kristiaan Malisse: zang, drums, percussie.

Dus kom af en ontdek ook de Ierse specaliteiten dat ons keukenteam heel dit weekend zullen aanbieden. Reserveren kan via deze link of 057 44 69 33.

2019 09 15 Snakes in Exile Schots weekend