Dries Bongaerts: release show "Soothing Green"

Concert

Wie één song van Dries hoorde, of hem live zijn gitaar zag aanslaan, kan het getuigen: niemand blijft onbewogen bij het werk van deze Belgische singer-songwriter. Het duurt maar enkele seconden voor je verkocht bent aan zijn doorleefde stem en rauwe nummers die balanceren tussen blues en folk. Eens fan, altijd fan.Hij speelde de voorbije jaren honderden concerten in binnen- en buitenland. Zijn nieuwe album Soothing Green komt in september 2021 uit.


Onder die fans ook bekende namen als Belgisch bluesicoon Roland, de Amerikaanse Grammy-genomineerde bluesman Guy Davis en de Noorse folk/country troubadour Torgeir Waldemar, die Dries meteen in Noorwegen uitnodigde voor enkele voorprogramma’s nadat Dries voor hem opende in België. Allemaal zijn ze het met elkaar eens: deze man hééft het.


Waar de liefde de rode draad was op zijn debuutalbum For the Light in Thy Heart (2017), zorgde de verhuis van de stad naar het platteland voor nieuwe inspiratie en inzichten. Het achterlaten/verwelkomen en onthaasten door het omarmen van de essentie, zijn de centrale thema’s op Dries Bongaerts’ tweede album, Soothing Green. Begeleid door Simon Beeckaert (bas, oa. Echo Beatty), Arno Goossens (elektrische gitaar, o.a. Ella Ray) en Robbe Broeckx (drums, o.a. Noa Lee) zet Dries Bongaerts boeiende songs neer, met eigenzinnig gitaarspel en een volwassen, doorleefde stem.

Dries Bongaerts is in 2021-2022 artist in residence bij Muziekcentrum Dranouter of Rooted in Dranouter zoals we dat hip noemen. 


“Vrijwel direct word je geraakt door zijn warme, melodieuze gitaarspel waarin eerbied voor traditie sterk naar voren komt.” — daMusic
“Geen nietszeggende lyrics, geen saaie melodieën, maar songs die gevat en tijdloos klinken.”

Check nu al het gratis, online mini-concert dat DRIES gaf in het kader van onze Kersenpit Sessies bgin 2021! 

VVK € 13 - ADD € 15 - Ledenkorting €2 - Min 18 €5

Onze coronagarantie:

Mocht een optreden van Muziekcentrum Dranouter niet kunnen plaatsvinden (op deze of op een nieuwe datum) dan krijgen tickethouders automatisch hun geld teruggestort. Zo is er voor jou geen enkele reden om geen tickets aan te kopen. 

De concertzaal van Muziekcentrum Dranouter is 100% coronaproof, volledig in lijn met het veiligheidsprotocol. Wij zorgen voor voldoende ruimte en afstand en voor alle nodige preventiemaatregelen. Muziekcentrum Dranouter voorziet alle locaties in het gebouw van alle nodige veiligheidsvoorzieningen. We volgen de adviezen van de overheid nauwgezet op en sturen bij indien nodig. Klik hier om alle voorzorgsmaatregelen na te lezen.

Reserveren voor een lekker diner in eetcafé 't Folk voor een concert is zeker een aanrader! Dat kan via deze link of 057 44 69 33. 

Kersenpit Sessie 5: Dries

Dries Bongaerts - Blaze and Sybil's Lullaby (Ben Dickey and Alia Shawkat cover)

Dries Bongaerts - In The Morning Sun